Aston Martin traži potencijalne partnere za svoj F1 projekat

Više slika

Više slika

Kompanija Aston Martin deluje veoma zainteresovana da postane deo Formile 1 i konkurentan proizvođač motora, kada federacija implementira promene 2021. godine...

U oktobru mesecu, FIA je objavila svoje planove vraćanja 1,6 litarskih V6 turbo motora u bolide Formule 1, ali će biti limitirani na 3.000 rpm, a ujedno će se osloboditi svih kompleksnih MGU-H sistema aktivnog obnavljanja energije kočionog sistema.

Zbog svega toga, uopšte ne iznenađuje što postojeći snabdevači motora kao što su Mercedes, Renault i Ferrari poseduju sumnje oko novih pogonskih sklopova. Uprkos tome, Aston Martin veruje da bi ipak mogli da utiču na FIA kako bi implemetnirala predstavljene promene pored svih ovih reakcija.

"Mi smo zapravo potpuno svesni da će trenutni inžinjerski timovi pokušati da uvedu veći sportski duh u sve ono što imaju", izjavio je direktor kompanije Aston Martin, Endi Palmer. "Ja bih isto to učinio da sam  u njihovoj koži. Mi se i dalje držimo sa strane i remetimo atmosferu, što se meni jako dopada. Ukoliko kreiramo motor, to definitivno nećemo uraditi sami. Sada već počinjemo da tragamo za potencijalnim partnerima. Ovo partnerstvo će se zasnivati na tehničkoj bazi i startovaće sa proizvođačke tačke gledišta. Započeli smo studiju paralelno sa uspostavljanjem novih pravila", dodao je Palmer.

U jednom razgovoru sa britanskim medijima, Palmer je izjavio da će kompanija Aston Martin poslati svoje mišljenje Sveskoj automobilskoj federaciji i Liberty Media o promenama regulacionih pravila i njihov uticaj na nezavisne proizvođače. U ovom pismu britanska marka će takođe izraziti svoju podršku predlogu za ukidanje sistema obnavljaja energije i prestanka njihove upotrebe.

Ukoliko Aston Martin zaista odluči da se uključi u Formula 1 šampionat, on će najverovatnije predstavljati direktnog dobavljača Red Bull Racing ekipe.

 

N.Đ.


Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group