UPOZORENJE! Ne ostavljajte flaširanu vodu u automobilu

UPOZORENJE! Ne ostavljajte flaširanu vodu u automobilu

Uprotivnom se vaš auto može zapaliti...

Zbog paklene vrućine koja je bila vrlo intenzivna ove godine, došlo je do mnogobrojnih požara, a to se vidi i u našem regionu, gde su mnoge države dane provodile boreći se sa opasnom vatrom. Sunce je toliko jako da mu je potrebna samo mala pomoć da pokrene vatru, a to se sada može desiti kada najmanje očekujete.

Ljudi širom sveta su primetili da automobili počinju da gore iznutra i nisu znali koji je razlog za to. Mnogi su sumnjali da se sunčeva svetlost prelama preko stakla i da se tako pojačava, ali ipak staklo nije bilo krivac mnogobrojnih požara. 

Postavljene kamere u automobilima su pokazale pravog krivca. U pitanju su flaše sa vodom.

Verovali ili ne, flaša sa vodom može da izazove požćar u vašem automobilu, a evo i kako. Flaša sa vodom deluje kao lupa, i povećava intenzitet sunčeve svetlosti. Ako se ugao sunca poklopi sa flašom, može doći do stvaranja toplotnog zraka svetlosti koji će zapaliti tapacir u vašem automobilu.

Zato je vrlo važno da flaše sa vodom ne stavljate na vidnim i sunčanim mestima u automobilu. Možete ih staviti u gepek ili pregrade u automobilu, ali ako ih ostavite na sedištu vaših kola, vrlo je moguće da ćete ih zateći u plamenu.

Pogledajte ovaj video klip koji će vam tačno pokazati šta se dešava kada flaša sa vodom ostane u kolima.

Foto:KABI Bottle

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group