Nissan i Mercedes mogu deliti projekat novog Z modela

Više slika

Više slika

Najnovija varijanta modela Supra još uvek nije ugledala svetlost dana, ali svi sa nestrpljenjem očekujemo sportski automobil nastao u saradnji dva giganta, kompanija Toyota i BMW...

Prema svemu sudeći, japanski Nissan, takođe traži sigurnu luku i teži ka potencijalnom partnerstvu prilikom razvoja i kreiranja zajedničkog projekta, sa ciljem smanjenja proizvodnih troškova.

Sudeći prema japanskom magazinu Response i sajtu Japanese Nostalgic Car, ali i neimenovanim evropskim agentima, koji lutaju po starom kontinentu, novi partner kompanije Nissan vrlo verovatno može biti Mercedes-Benz.

Ovo ima savršenog smisla, posebno ukoliko imamo u vidu da, luksuzna divizija japanskog proizvođača automobila, Infiniti, sarađuje sa Nemcima na stvaranju QX30 krosovera, koji deli identičnu šasiju sa modelima Mercedes GLA, a Nissan je obezbedio Daimler sa Navara bazom za njegov X-Class, prvi pikap kreiran u istoriji.

Sudeći prema izveštaju, sledeća generacija Z modela mogla bi da bude ponuđena u dve varijante. Modeli sa ulaznog dela linije biće napajani dvolitarskim turbo četvorocilindrašima koje će kreirati Mercedes, dok će vrhunska ponuda uključiti trolitarski V6 motor sa dve turbine, dobijen iz modela Infiniti Q60, dobar za 300 ks i 400 Nm obrtnog momenta.

Šta god da Nissan planira vezano za sledeću generaciju Z modela, sada je pravi trenutak da to i ostvari. 370Z model, koji vidite u našoj galeriji, nije se promenio od svog debija 2008. godine, a kao što je svima poznato, decenija u autoindustriji predstavlja pravu večnost. Bilo kako bilo, ne možemo sa sigurnošču reći kada će nova linija stići na tržišta, ali početkom ove godine i tokom davanja svih prethodnih izjava, kompanija Nissan učvrstila je glasine da zaista radi na novom Z modelu, a kao i do sada, o ovome i svemu ostalom vezanom za sportski model japanskog brenda bićete blagovremeno obavešteni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group