Bugarski brend Alieno obećava hiperautomobil sa 5.221 ks

Više slika

Više slika

Prošlo je neko vreme od kada se jedan proizvođač superautomobila pojavio niotkuda sa obećanjem da će izbaciti model koji će promeniti čitavu igru u industriji...

Međutim, bugarska kompanija Alieno, stavila je tačku na celokupan period ćutanja, predstavljajući prvu varijaciju svog novog modela. Ipak, kao i do sada, ovaj brend izneo je veoma odvažne tvrdnje.

Ova kompanija je prema navodima formirana pre tri godine i dobila je ime po italijanskoj reči "alieno", što je lako prevesti. Uprkos nikakvom iskustvu u automoto svetu, ova bugarska kompanija tvrdi da radi na svom prvom ikada modelu, nazvanom Arcanum, opremljenom performansama dovoljnim kako bi postao rival Devel Sixteen automobilu.

Prema navodima četiri varijante modela trenutno su u planu. Prvi će razvijati 2.600 ks i 4.440 Nm obrtnog momenta, drugi po redu dobiće 3.482 ks i 5.920 Nm, treći donosi moćnih 4.351 ks i 7.400 Nm, dok će četvrta i najsnažnija varijanta posedovati 5.221 ks i 8.888 Nm obrtnog momenta. Ne, nikako nismo pogrešili, niti želimo da vas lažemo, jednostavno prenosimo cifre koje je proizvođač sam naveo.

Kao što možete pretpostaviti, ove sulude cifre neće biti postignute ulično legalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Umesto toga, sve varijacije na temu koristiće direktni električni pogonski sklop. U vrhunskom modelu, ovaj sistem sastojaće se od šest električnih motora po točku, što donosi ukupan broj od 24 male jedinice, od kojih će svaka moći da bude kontrolisana individualno.

Performanse će biti veoma moćne, u najmanju ruku, ali brend Alieno nije objavio bilo kakve podatke o vremenima ubrzanja, mada tvrdi kako će vrhunska varijanta razvijati gotovo 500 km/h. Veličina pakovanja baterija kompletiranih grafin LiPo ćelijama i superkondenzatorima, variraju između 60 kWh i 180 kWh u najvećoj formi, isporučujući do 1.020 kilometara prelaznog opsega sa jednim punjenjem.

Ove veoma hrabre tvrdnje ne prestaju ovde. Alieno tvrdi kako Arcanum koristi takozvano robotsko vešanje, zajedno sa tradicionalnim duplim ramenima i prilagodljivim anti-roll zaštitama. Kočenje će biti omogućeno putem hidrauličnog, regerativnog elektromagnetnog i vazdušnog sistema.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group