Škoda predstavlja najvećeg konkurenta kompaniji Volkswagen

Više slika

Više slika

Prema određenim navodima, kompanija Škoda posluje toliko dobro i kreira izvrsne automobile, pa sada menadžeri VW brenda ove unije tragaju za načinom kako da preuzmu tron od češkog proizvođača...

Dok se Volkswagen trenutno bori sa smanjenjem radnih mesta i otvaranjem fabrika baziranih u Nemačkoj, a kopanija Škoda postiže superiorne rezultate na tržištu, dobija daleko veću pokrivnost u medijima, rivalstvo brendova unutar VW grupacije postaje intenzivnije nego ikada do sada.

Rojters je javio da Volkswagen želi da redukuje, ono što vidi kao nepravednu prednost kompanije Škoda, a to znači da kombinuje nemačku tehnologiju sa jeftinijom radnom snagom, tako da će nastojati da premesti određeni deo češke proizvodnje u Nemačku i natera ih da plate daleko više zbog deljenja tehnologije koja će im tim putem biti pri ruci.

Ukoliko se ovaj strateški potez dogodi, doći će do neminovnog učvršćivanja pozicije nemačkog brenda, kao glavnog proizvođača koji nastoji da se pretvori u lidera električnih tehnologija, ukoliko je suditi prema istom izvoru.

Kompanija Škoda uspela je da se uzdigne pod vlasništvom VW grupacije, u kome se nalazi prethodnih 26 godina i postala je jedan od najuspešnijih mid-market proizvođača automobila, koji je na veliko iznenađenje uspeo da nadmaši sve prošlogodišnje rezultate koje je ostvario Audi.

Volkswagen se trenutno susreće sa smanjenjem preko hiljadu radnih mesta i dok menadžment kompanije teži ka utezanju nemačkih fabrika, moćni radnički sindikati gledaju u pravcu češkog proizvođača i njegovog uspeha, koji predstavlja pretnju i potencijalni opstanak.

Unija radnika VW grupacije, sada zahteva transfer nekoliko proizvodnih pogona u nekorišćene nemačke fabrike, kako bi se alocirao sve veći pad u prodaji Passat i zastarelih Golf linija. Istovremeno, radnici zahtevaju da Škoda plati veće dažbine za upotrebu zajedničke platforme kompanije Volkswagen i MQB šasijske arhitekture.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group