U Indiji predstavljen koncept Ford Figo

Ford je zvanično predstavio koncept Figo na 2014 Auto Expo u Nju Delhiju.

Iako nosi značku koncept, ova mala limuzina izgleda da je spremna da zameni sadašnji Figo i bori se sa drugim B-segment automobila na tržištima u razvoju. Iako auto nije baš privlačnog izgleda, odsečeni rep izgleda prilično lepo na ovom malom automobilu.

A ako vam se stvarno ne sviđa izgled Figo koncepta, samo zapamtite - izgleda bolje od trenutnog modela. Aerodinamički, Figo je zaobljen, što znači smanjenu buku vetra i poboljšanu ekonomičnost goriva.

Što se tiče "pametnih rešenja", uske indijske ulice čine vožnju čak i najmanjeg automobila pravim izazovom. Da daju Figo konceptu prednost u odnosu na konkurenciju, Ford je opremio ovaj automobil električnim retrovizorima na sklapanje koji mu omogućavaju "fleksibilnu arhitekturu", i koji bi trebalo da izdrže "ćuškanja" automobila, ljudi ili bicikala.

Fotografije enterijera nisu objavljene, ali Ford obećava veliku kabinu, dock za telefon ili MP3 plejer, dopuštajući da se kontrolišu preko automobila.

Nema pomena o tome koji će motor dobiti ovaj koncept, mada sumnjamo da će se V8 naći pod tom malom haubom. Sadašnji Figo koristi male dizel i gas motore uparena sa petostepenim manuelnim menjačem, i treba očekivati sličan recept kada ovaj koncept uđe u proizvodnju.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group