Honda najavljuje novi hibridni Civic i Acura SUV

Više slika

Više slika

2025.godina će biti uzbudljiva za Honda i Acura brendove, koji planiraju lansirati hibride, električna vozila i vozila na vodonik…

Ova godina obećava biti zauzeta za Honda brend. Proizvođač planira da predstavi niz novih proizvoda, uključujući manji SUV model Acura, zajedno sa svežim pogonskim opcijama za Honda Civic i CR-V. Takođe će ažurirati postojeće modele poput Acura MDX i RDX. Kako bi nam dali povod za radost tokom ove godine, Honda brend je predstavio prve vizuale svog nadolazećeg hibridnog Civic modela, koji će ugledati svetlost dana kao deo tržišne ponude 2025.

Honda predviđa da će, kada bude pušten u prodaju, hibridni Civic činiti oko 40 posto prodaje za ovaj model. Iako proizvođač još uvek nije otkrio sve detalje o pogonskom sistemu, potvrdio je da će, kao i hibridi Accord i CR-V, kao i evropski model Civic e:HEV, imati 2.0-litarski četvorocilindarski Atkinson ciklus motora u kombinaciji sa dvostrukim hibridnim sistemom.

Pored dodatka novog pogonskog sistema, slike pružaju nagoveštaj stilskih ažuriranja koja će biti uvedena na svim Civic modelima za 2025. Godinu, dok je brend takođe obećao da će osveženi model dobiti i unapređene i poboljšane funkcije.

Osim toga, 2024. godina će takođe označiti početak prodaje potpuno električnog Prologue SUV modela. Honda planira da započne prodaju rano ove godine, sa početnim fokusom na američkim državama sa nultim emisijama (ZEV) poput Kalifornije, kao i državama sa jakom potražnjom za električnim vozilima poput Teksasa i Floride.

Brend takođe planira da predstavi još jedno vozilo sa nultim emisijama, vodonikom napajan CR-V FCEV. Kako kažu čelnici brenda, ovo će biti prvo serijsko vozilo u Severnoj Americi koje kombinuje plug-in opciju sa tehnologijom gorivnih ćelija.

Prelazeći na Acura varijantu, brend će takođe započeti prodaju svog vozila sa nultim emisijama, blisko povezanog potpuno električnog ZDX SUV. Narudžbine će biti otvorene u februaru, a prodaja će se obavljati 100 posto online, putem novog salona marke baziranog na internetu.

Novi Acura SUV subkompaktnih dimenzija

Novi Acura model neće biti jedini SUV koji će se pridružiti ponudi brenda, jer je kompanija potvrdila uvođenje novog, manjeg brata kompaktnog RDX i srednje velikog MDX. Ovaj model subkompaktnih dimenzija će biti "postavljen na ulazu u liniju pored Integre". Acura nije podelila dodatne detalje o još neimenovanom modelu, ali je verovatno da će biti sličan veličini kao Honda HR-V.

Osim toga, Acura planira da ažurira svoje najprodavanije vozilo, MDX. Dobiće promene u stilu, novi Bang & Olufsen audio sistem, Google konekciju i poboljšane sisteme pomoći vozaču. Sa ažuriranjem, MDX će preći sa touchpad sistema na infotainment sistem sa ekranom osetljivim na dodir. Acura takođe namerava da osveži RDX kako bi poboljšala njegovu privlačnost i funkcionalnost.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group