Svemirski koncept električnog kabrioleta kompanije Nissan

Više slika

Više slika

Kompanija Nissan nije ponudila kabriolet verziju modela još od 370Z Roadster linije, koja je završila proizvodnju 2019. godine, ali to nije sprečilo kompaniju da predstavi novi Max-Out kabrio koncept...

Model sada zvanično predstavljen u okviru događaja koji ističe budućnost održive mobilnosti i inovativnog dizajna ovog brenda svoj život je startovao u digitalnoj formi 2021. godine, otelotvorivši se u funkcionalno fizičko vozilo.

Uprkos tome, Nissan nije rekao gotovo ništa vezano za ovaj model osim da je dizajniran kako bi pružio oslobađajući osećaj otvorenosti istovremeno nudeći poboljšano, dinamičko vozačko iskustvo. Japanski brend je dodao da koncept predstavlja inovativni razvoj kompanije Nissan i opseg naprednih i zadivljujućih vozila, sa jasnom vizijom o tome na koji način mogu biti korisne idnividualno i društvu u celini.

Ostavljajući marketinške hiperbole po strani, Max-Out koncept predstavlja stilski električni kabriolet koji poseduje potpuno zatvorenu prednju masku koja deluje kao da se duplira u ulozi digitalnog displeja. Sličan tretman može biti viđen na poklopcima točkova, koji izgledaju kao crvotočine.

Na drugim mestima, možemo videti prepoznatiljvo stilizovane panele karoserije sa dugim fluidnim linijama i blagim uvojima. Njima je priključeno minimalistički dizajnirano vetrobransko staklo i osvetljeni zadnji panel koji imitira sve što se dešava na prednjoj strani.

Futuristički dizajn nastavlja se u putničkoj kabini sa dva plutajuća sedišta i geometrijskim presvlakama koje deluju kao optička iluzija. Iako je poslednjepomenuta karakteristika dobra za izazivanje glavobolje, koncept takođe poseduje i upravljač u stilu jarma i skupoceni monitor koji kombinuje digitalnu instrument tablu, sa informativno-zabavnim sistemom.

Iako koncept deluje kao da nikada neće stići na proizvodnu traku, Nissan radi na proširenju svoje električne postavke i verovatno će kreirati dve nove serije od 2025. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group