Toyota pokreće projekat novog sportskog automobila

Izveštaji koji stižu iz Japana navode da kompanija Toyota radi na hibridnom sportskom automobilu koji bi potencijalno mogao postati naslednik popularnog MR2 modela...

Senzacionalna glasina stigla je od strane BestCarWeb navodi da bi novi model mogao da dobije GR brendiranje i da bi najverovatnije mogao oživeti uz pomoć brendova Daihatsu i Suzuki. Ova mašina bi potencijalno stigla sa jednolitarskim agregatom iz Suzuki pogona, zaduženim za stvaranje oko 120 ks i rad u tandemu sa srednjim hibridnim sistemom.

Ovaj sistem bi mogao biti srednje montiran što bi brojne navelo da pomisle da se ovde radi o direktnom nasledniku MR2 modela. Međutim, izveštaji dodaju da bi se ovde najverovatnije pre radilo o nasledniku malenog Daihatsu Copen modela srednjeg motora.

Imajući u vidu da ovaj automobil neće biti preterano snažan, kompanija Toyota će navodno ciljati ka održavanju niske kilaže koliko god da je to moguće. Zapravo, nova mašina bi mogla da teži nešto manje od 1.000 kilograma i deli brojne karakteristike sa Toyota Yaris serijom, uključujući i njeno prednje vešanje. Upotreba već postojećih delova definitivno će uštedeti novac japanskom brendu, što bi novi model učinilo pristupačnijim, sa sugerisanom cenom od oko 20.000 dolara.

Potpuno je nemoguće znati u ovoj ranoj fazi razvoja kako će novi model izgledati, međutim, decembra meseca 2021. godine, japanski proizvođač automobila predstavio je interesantan koncept sportskog automobila koji je bio kompaktan i imao raspored srednje montiranog motora. Intrigantan koncept je takođe posedovao brojne GR oznake, potvrđujući učešće Gazoo Racing brenda u njegovom nastajanju, ujedno predstavljajući potencijalni uticaj za novi sportski model o kome se ovde radi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group