Toyota Crown koncept kao preteča novog Lexus ES/GS modela


Kompanija Toyota objavila je prve detalje novog sedan koncepta koji će predstaviti na tokijskom sajmu automobila, a ostaje nepoznato da li će predstaviti i novi Lexus takođe...

Kada gledate ovaj Toyota Crown koncept automobil koji će veorvatno biti prethodnica modela koji stiže u salone širom sveta sledećeg leta, znajte da će on predstaviti petnaestu generaciju linije koja svoje korenje poseduje na japanskom tržištu od 1955. godine.

Trenutni model je u prodaji od 2012. godine, tako da sada Tokio ima priliku da proslavi jubilej novom serijom opremljenom poslednjim trikovima, uključujući i komunikaciju između vozila i naprednim sigurnosnim sistemima. Novi model je takođe testiran na Ninburgringu, a baziran je na identičnoj Toyota New Global arhitekturi kao i novi Camry, pored svih ostalih i različitih formi u kojima se može naći.

Daleko interesantniji, međutim, jeste potencijalni automobil koji bi mogao da usledi nakon ovog modela, na nekim tržištima dolazi pod imenom Avalon, inače u Americi najduže prodavana sedan linija kompanije Toyota, na primer, i to je zamena za liniju Lexus GS i ES sedan modela.

Kao i GX model baziran na Land Cruiser Prado modelu, Lexus GS je usko vezan za trenutnu liniju Crown. Upravo zbog toga, moguće je očekivati da će sledeća generacija Lexus limuzina deliti dosta komponenata sa novim Crown konceptom takođe. Kreiran sa dimenzijama koje je proizvođač odredio za predproizvodni koncept, nova linija će verovatno biti nešto veća od trenutnog Lexus GS automobila u svim pravcima, osim u visini, koja ostaje identična.

Kompanija Lexus očekuje lansiranje novog modela i zamenu manjeg ES automobila, koji trenutno deli identičan segment sa sportskom IS verzijom, ali i većom GS serijom, kako bi na pametan način plasirala svoju proizvodnu liniju i izbegla kanibalizaciju lične prodaje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group