Audi predstavlja novi E-Tron u predproizvodnoj fazi

Više slika

Više slika

Ostanimo nakratko u polju električnih vozila nemačkih brendova i pogledajmo šta nam to komšije donose...

Audi je predstavio čitav tim poslednjih E-Tron modela na sajmu automobila u Ženevi, kako bi svetu pružio uvid u svoju prvu potpuno električnu liniju koja će zvanično biti otkrivena ovog avgusta. Prototipovi su lutali ulicama švajcarskih gradova, pre nego što su se pojavili na konferenciji za novinare, održanoj u blizini najnovijeg Audi A6 modela.

Proizvodna verzija Audi E-Tron automobila biće otkrivena u Briselu pred kraj avgusta, a sve do tada, nemački brend testiraće svoju flotu od 250 prototipova na javnim mestima, umotanih samo u kamuflažnu foliju.

Ukupan dizajn automobila deluje daleko više sportski, od, recimo,  Audi Q5 modela, dok je ovaj električni terenac prisvojio i daleko agresivnije LED farove i osvetljenje na sva četiri strane, novi oblik prednje maske, koja je sada većim delom potpuno zapečaćena. Najnoviji Audi E-Tron takođe će podnuditi i obilje prostora za pet putnika u enterijeru.

Za sada nisu otkriveni bilo kakvi tehnički detalji, osim činjenice da električni terenac dolazi sa pogonom na svim točkovima, koji kompanija naziva e-quattro. „Zahvaljujući ovom sistemu električnog pogona na svim točkovima, velikom prelaznom  opsegu i obimnim opcijama punjenja, kupci mogu voziti potpuno električni automobil bez kompromisa“, glasila je izjava čelnika nemačkog brenda na konferenciji.

Novi električni terenac biće u mogućnosti da koristi stanice za brzo punjnje od 150 kW, dok Audi tvrdi da će trideset minuta biti dovoljno kako bi  E-Tron bio potpuno spreman za sledeće dugometražno putovanje.

Ukoliko finalni proizvod ostane dosledan konceptu prikazanom tokom 2015. godine, onda će ga pokretati tri električna motora. Koncept je posedovao kombinovan izlaz od 430 ks, zajedno sa 500 ks u overbust modu aktivnom u kratkim vremenskim periodima. Vreme ubrzanja do sto, ovog modela, iznosilo je 4,6 sekundi, a maksimalni prelazni opseg kretao se oko 500 kilometara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group