Zbog čega je jedan električni Fiat 500 postao đubretarac u Holandiji?

Potpuno električni Fiat 500e predstavlja zaista privlačan mali model, idealan za sve koji žive u velikim gradovima i tragaju za nečim što im može biti od koristi na skromnijim putovanjima...

Kako se ispostavilo, ovaj funkcionalni, gradski i kompaktni električni automobil takođe može igrati ulogu đubretarskog kamiona. Koliko god ovo zvučalo neobično, neko je na društvenim mrežama naišao na fotografiju, nastalu u Holandiji, koja nam predstavlja Fiat 500e u ovoj neobičnoj ulozi, sa velikom kantom za smeće ugrađenom u zadnji deo.

Nažalost, samo je ova jedna fotografija automobila dostupna onlajn, sa pratećim objašnjenjem čitavog postupka podjednako oskudnim kao i ona sama. Pored toga, nije potpuno jasno da li je poklopac na ovoj Fiat kanti za smeće funkcionalan ili je čitava konstrukcija lažna i služi u okviru potencijalne promocije neke od holandskih kompanija za odlaganje otpada.

Kada je reč o tome, nije poznato koja je kompanija zaslužna za ovaj čudan tjuning projekat i ugradnju kante na zadnji deo italijanskog mališana, ali kako deluje, kanta je specijalno prilagođena za ovaj Fiat i poseduje specijalne gume na ivicama koje čitavu konstrukciju čine vodootpornom.

Već prilično diskutabilna aerodinamika automobila definitivno je sada još lošija nakon što je ova kanturina ugrađena u njegov prtljažni prostor, sa ukupnim prelaznim opsegom između dva punjenja koji je bez sumnje ugrožen ovim čudnim projektom. Đubretarski poslovi nisu idealni za vozilo kao što je 500e zbog toga što ulazne varijante ovih modela poseduju baterijska pakovanja od svega 24 kWh i mogu putovati samo 185 kilometara sa jednim punjnjem. Fiat prodaje 500e modele i sa većim pakovanjem od 42 kWh, koji pruža prelazni opseg od maksimalnih 320 kilometara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group