Zašto kupiti Bugatti kada je tu Šumaherov legendarni F1 V10 bolid

Svako ko poseduje pet miliona dolara viška i poželi da ih potroši na dodavanje ekskluzivnog primerka svojoj kolekciji automobila, na tržištu postoji neverovatno veliki izbor hiper, super i uber-luksuznih automobila kreiranih po meri i ličnim preferencijama svih nas, između kojih je moguće izabrati...

Međutim, svi pravi ljubitelji autoindustrije, automoto sporta i trkačkih automobila, dubokog džepa, definitivno će poželeti da vide ovu listu pre nego što donesu svoju odluku za novu kupovinu. Pre nekoliko dana u prodaji se pojavio Ferrari F300 F1 model legende sportskog automobilizma, Mihaela Šumahera i on će potencijalne kupce olakšati za masivnih 4,9 miliona dolara. Ovo svakako zvuči kao previše novca za trkački automobil star gotovo 25 godina, ali on je zapravo daleko ekskluzivniji i vredniji u ovom svetu od većine unikatnih hiperautomobila koje je moguće priuštiti.

Ferrari F1 trkački automobil poseduje šasijski broj 183 i u njemu se slavni Šumaher trkao u sezoni 1998. i za dlaku propustio priliku da osvoji titulu šampiona te godine. Zapravo, Šumaher je do svoje poslednje trke te sezone uspeo da skupi dovoljno poena, ali na nesreću, sedmostruki šampion je na njenom startu uspeo da ostane bez šampionske titule zbog zadržavanja automobila u formacionom krugu, gubeći trku.

Bilo kako bilo, F300 F1 model koji vidite pružio je fantastične performanse tokom sezone 1998. godine, postavši pravi glasnik Šumaherove i Ferarijeve dominacije u F1 takmičenju godinama koje dolaze, okićenim sa šest uzastopnih šampionskih titula. Pošto ova mašina pripada V10 eri, ona dolazi napajana trolitarskom V10 jedinicom, za koju se često tvrdi da poseduje najbolji zvuk F1 motora svih vremena. Ovaj agregat uparen je sa sedmostepenim menjačem i razvija 805 ks. Ferrari F300 F1 model nalazi se u dobrom stanju i listovan je putem duPont Registry kuće.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group