Vožnja unikatnog Veloqx Fangio predstavlja neverovatno iskustvo

Kada mu unikatni Ferrari nije bio dovoljan, milijarder Sem Li, odlučio je da uzme Ferrari F12 i pretvori ga u nešto potpuno drugačije, što se zove Veloqx Fangio...

Ovaj model predstavljen je na ekskluzivnom događaju na Yas Marina Circuit stazi u Abu Dabiju, prošle nedelje, gde je vlasnik automobila pozvao jutjubere da vide njegov unikat lično. Effspot kanal je bio jedan od njih i ne samo što je snimio opširni film o automobilu, već je takođe imao priliku da ga provoza.

Uprkos tome što znamo da je ova mašina bazirana na Ferrari F12 automobilu, nije jasno da li deli pogonski sklop sa standardnim F12 Berlinetta ili F12tdf modelom. Ukoliko je u pitanju standardni F12 V12 motor zapremine 6,3 litara sa unutrašnjim sagorevanjem, onda je ovaj model dobar za 730 ks, međutim, ako se radi o tdf unapređenoj verziji, onda je ova snaga podignuta na 769 ks. Koji god da je slučaj, ova unikatna kreacija očigledno poseduje novi izduvni sistem i zvuči dosta glasnije od standardne F12 linije.

Eksterijerni dizajn Fangio automobila zaista se ističe u odnosu na regularne F12 jedinice, bez i jednog, jedinog panela karoserije podeljenog sa ovim automobilom na kome je baziran. Napred je moguće videti par veoma malih LED farova, masivnu prednju masku i unikatan poklopac motora. Međutim, verovatno najintrigatniji detalji na Fangio modelu nalazi se na njegovom zadnjem delu, koji poseduje veliko krilo, koje je potpuno spojeno sa zadnjim četvrt panelima.

Tim iza ovog unikatnog automobila razvio je i unikatan raspored izduvnih grana, koji se proteže ispod zadnjeg krila, zajedno sa zlatnim toplotnim štitovima zaduženim za zaštitu obližnjih delova od ugljeničnih vlakana. Pozadi je takođe moguće videti i veoma intrigantan par LED štopaljki i istaknut difuzor od ugljeničnih vlakana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group