Vozač Tesla modela izgubio život zbog kočenja na autoputu

Dvadeset i sedmog februara jedan čovek je poginuo za volanom svog Tesla Model 3 automobila, što je dovelo do potpunog zastoja na jednom prometnom autoputu u Misuriju...

Vlasti i dalje istražuju uzroke ovog udesa, uključujući i to zbog čega je automobil naglo stao tokom vožnje. Suvozač i putnici iz dva automobila koja su se sudarila sa Model 3 vozilom preživeli su nesreću sa manjim povredama.

Sudar se dogodio na užurbanom autoputu I-70, istočno od Kanzas Sitija. Sudeći prema policiji, Tesla automobil se potpuno zaustavio nasred puta i dva vozila koja su se kretala iza njega, nažalost nisu uspela da ga izbegnu. Teri L. Sigal, star sedamdeset i četiri godine, identifikovan je kao čovek koji je preminuo i kao vozač Model 3 automobila.

Policijsko odeljenje Misurija, originalno je navelo da je inicijalna istraga otkrila da su Teri i njegov suvozač imali mehaničkih problema sa svojim Tesla automobilom, što je izazvalo da vozilo izgubi snagu i zaustavi se na autoputu. Kao rezultat ovog kvara, vozila koja su se kretala iza njega nisu bila u mogućnosti da izbegnu sudar sa njima. Deluje da su svi učesnici u sudaru bili vezani pojasom, ali sve što je prethodilo istom za sada se nalazi pod istragom.

Poslednja poznata vest koja je od 28.februara jeste da su policajci povukli svoju prvobitnu izjavu, govoreći insajderu da nisu u mogućnosti da zaključe šta je učinilo da se ovaj automobil zaustavi neočekivano. Tokom nekoliko dana, inspektori su radili na proučavanju vitalnih podataka preuzetih iz kompjutera Modela 3.

Ne postoje informacije o tome ko je bio Sigalov saputnik niti šta je on izjavio policiji vezano za sve što se tačno dogodilo pre nego što je automobl stao. Nedavno, NHTSA agencija startovala je sa istragom povodom „fantomskog kočenja“ koje se događa brojnim Tesla modelima. Sudeći prema pojedinim vlasnicima, njihovi automobili nasumično i bez ikakvog razloga zakucavaju kočnicu zaustavljajući se nevezano sa brzinom kojom se kreću.


N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group