Veoma retki Corvette klasik iz 1991. godine

Brojna vozila su retka, ali nisu sva podjednako poželjna, što je itekako slučaj sa cenjenom Corvette linijom koja poseduje sjajne reinterpretacije, ali svega nekoliko izuzetaka...

Callaway Corvette model iz 1991. godine koji vidite u našoj galeriji poželjan je na više od jednog načina i predstavlja retko i ekskluzivno klasično vozilo, koje potencijalnim kupcima donosi moćnih 400 ks ispod haube.

Naravno, cena od gotovo šezdeset hiljada evra možda ne predstavlja neku cifru za ozbiljnije kolekcionare američkih klasika, ali je ovo ipak više nego dobra para i dovoljna je kako bi se kupila nešto novija i rasprostranjenija mašinerija ovog brenda. Ovaj novac je dovoljan kako biste kupili sportski V8 modeli kompanija Chevrolet, Dodge ili Ford, ali iako nije dovoljan kako bi se kupio nova generacija Corvette modela, ova Callaway je daleko ređa.

Sudeći prema listingu i fabričkoj tablici samog automobila, ovo je tek drugi predstavnik svoje vrste iz te 1991. godine. Callaway linija kreirana je u svega 62 primerka te godine, tako da je ovde zaista reč o jednom retkom automobilu. Ispod haube ovog modela nalazi se V8 mašina duplog turbo punjenja, dobra za 402 ks i 778 Nm obrtnog momenta.

Štaviše, ovo je potpuno specijalna forma legendarne linije kada je u pitanju eksterijer zahvaljujući Callaway Aerobody Package koji uključuje specijalnu haubu, otvore za vazduh na zadnjim krilima i više kanala na prednjem braniku. Velikom obožavaocu ove linije dubljeg džepa biće veoma teško da zaobiđe činjeonicu da se ovde radi o Callaway modelu takođe.

Pored aerodinamičkih poboljšanja, brendiranje ovog modela na eksterijeru pojavljuje se najmanje sedam puta. Ovo ubraja po jednom na svakom od četiri točka, jednom napred i jednom pozadi, zajedno sa najmanje jednom oznakom na zadnjem vetrobranskom staklu, dok enterijer u velikoj meri izgleda kao standardni Corvette model iz iste godine.

Ipak, on poseduje specijalnu Callaway fabričku poločicu i veoma retko, iako tehnički dostupno na normalnim Chevrolet Corvette modelima, podesivo vešanje. Sa svim tim na umu, deluje potpuno interesantno videti da li će neko ugrabiti ovaj model sa eBay liste. Kako deluje, ova posebna jedinica ne poseduje istoriju oštećenja i stiže sa svega 12.587 kilometara na odometru.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group