Veliko čudo nakon pada dužeg od sedamdeset metara do dna provalije

Spasilačke službe tvrde da je jedan slučaj vozila koje je učestovalo u strašnoj nesreći pravo čudo...

Sva četiri putnika u Tesla automobilu preživela su samo sa lakšim povredama nakon što su se survali sa litice više od 76 metara u Kaliforniji. Spasilački napori da se ova porodica izvuče na sigurno uključivali su nekoliko helikoptera i napredne tehnike hitnih službi.

’Đavolji tobogan’ poseduje reputaciju crne tačke još od pedesetih godina prošlog veka i ova litica smeštena je nedaleko od Tom Lantos tunela, pružajući jedan od najlepših pogleda na Pacifik. Sudeći prema lokalnim vlastima, Tesla je putovao južno autoputem i samo što je izašao iz tunela survao se niz ovu opasnu strminu, zaustavljajući se na kamenom dnu.

Svedoci događaja pozvali su lokalnu policiju odmah, dok je spašavanje putnika iz olupine izvršeno posebnom opremom, nakon što su primećeni kretanje i znaci života iz smrskanog automobila. Kako bi izveli čitavu akciju, spasioci su iskoristili helikoptersku podršku, sa pticama koje su čekale u vazduhu tokom probijanja vatrogasaca do dna litice, kako bi uz pomoć korpe spasili prvo dvoje dece starosti četiri i sedam godina.

Kada su svi helikopteri stigli, spasioci su bili u mogućnosti da izvuku i dva roditelja iz olupine, nakon čega su ih hitno svo četvoro prebacili u lokalni urgentni centar radi tretiranja blažih povreda. Kada je reč o zadobijenim povredama, pojedini izvori tvrde da su deca prošla bez ogrebotine, što je samo po sebi potpuno neverovatno.

Sve što okružuje ovaj incident može se podvući pod pravo čudo, od načina na koji je Tesla automobil uspeo da apsorbuje udare na način koji je omogućio ovoj porodici da preživi sunovrat u provaliju, do filmske akcije spašavanja koju su lokalne vlasti izvele kako bi ovu porodicu izvukle napolje. Kalifornijsko saobraćajno odeljenje istražuje ovaj incident, ali kao što smo već pomenuli nešto ranije, ovde nema puno nejasnoća i ovo mesto je itekako poznato zbog sličnih incidenata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group