Underground Racing Ford GT vredan preko 400.000 evra

Više slika

Više slika

Ford GT modeli iz 2005. i 2006. godine predstavljaju prave američke superautomobile, sa pojedinim primercima koji u poslednje vreme sve više dobijaju na ceni...

Posebni primerak Ford GT modela iz 2005. godine poseduje cenu od gotovo pola miliona dolara, tačnije $479.500, što je izuzetna suma na čiju pomisao može da vam se zavrti u glavi i daleko je od one sa kojom stižu normalni automobili ove serije.

Moćna mašina listovana je putem eBay platforme od strane PC Classic Cars brenda i vožena je svega 7.665 kilometara od kada je izašla iz fabrike, nakon čega je takođe završila sa ekstenzivnim modifikacijama uz pomoć eksperata kompanije Underground Racing.

Svetski priznati tjuner poznat je po kreiranju nekih od najluđih Ford GT i Lamborghini modela na planeti, dok je ovom posebnom GT automobilu originalni superpunjač uklonjen sa 5,4 litara velikog V8 agregata kako bi ustupio mesto paru turbo-punjača. Pored toga, Underground Racing kreirao je novi izduvni sistem za ovaj automobil i tvrdi da je njegov motor sada dobar za oko 950 ks. Ova snaga se šalje na zadnju osovinu putem šestostepenog Ricardo manuelnog menjača.

Jednostavna nijansa metalik crne boje krasi enterijer ovog predivnog modela, dok su mat crna folija na prednjem braniku, haubi i zadnjem poklopcu zadužene za brutalan kontrast crne na crnoj. Ovaj model je takođe opremljen setom specijalnih točkova koji mere dvadeset napred i dvadeset i jedan inč pozadi, a stižu u specijalnom peskiranom finišu. Na ovim točkovima nalaze se gume koje mere 275/30 napred i 355/25 pozadi.

Sa pređenom kilometražom na umu, ne predstavlja nikakvo iznenađenje to što enterijer ovog modela deluje u savršenom stanju. Crna koža na sedištima i magnezijum korišćen šriom centralne konzole gotovo da nemaju nikakve tragove habanja za 18 godina. Prodavac je takođe istakao i to da se unutra nalazi Mclntosh audio sistem sa sabvuferima, mada je savršeni zvuk moćnog V8 motora sasvim dovoljan sam po sebi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group