Ultimativno odmeravanje snaga dva prestižna modela kompanije Audi

U suštini, kada biste želeli da postavite Audi TT i Audi R8 jedan pored drugog na pravcu, to bi predstavljalo borbu superautomobila srednjeg motora koji sa lakoćom može nadmašiti performanse svog manjeg i slabijeg rođaka...

Međutim, trka između TT RS i R8 modela potpuno je drtugačija kada se ovaj duo nešto izdašnije modifikuje. Par moćnih Audi automobila u ovom formatu predstavlja zvezde novog videa Officially Gassed kanala na YouTube platformi i takmiči se u nekoliko trka ubrzanja koje se izvode iz mesta i nekoliko njih koje kreću sa kotrljajućim startom. Oba modela su neverovatno brza u ovom slučaju i savršeno pariraju jedan drugome, a za to postoji itekako valjan razlog.

Pre svega, TT RS koji možemo videti na snimku ne poseduje 2,5 litara veliki turbo petocilindraš kao standardni RS model, dobar za 395 ks i 480 Nm obrtnog momenta. Umesto toga, on je opremljen većim turbo sistemom i novim sistemom ubrizgavanja vode i metanola, čip tjuningom i potpuno tjuniranim komponentama agregata, koji sada stvara oko 1.000 ks i poseduje maksimalnu težinu od svega 1.380 kg.

Pored njega se nalazi R8 sa svojim 5,2 litara velikim V10 agregatom, koji je uparen sa parom Garrett GTX35 turbo punjača i posebnim tjuning zahvatima uključujući titanijumski izduvni sistem i poboljšanom pumpom goriva niskog pritiska. Ova mašina je dobra za 1.100 ks, ali uprkos prednostima po pitanju snage, on je dosta teži od TT RS automobila, sa ukupnom težinom od 1.615 kg, što ovo takmičenje čini veoma interesantnim.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group