Ultimativni uporedni terenski test Suzuki Jimny i brutalnog Hummer H2 modela

Model Suzuki Jimny pokazao se veoma sposobnim van uglačanih asfaltnih puteva međutim, da li ovaj japanski mališa može da nadmaši mogućnosti američke dike, moćni Hummer H2...

Ljudi iza Carwow kanala odvezli su oba modela u seoske predele, kako bi testirali njihove mogućnosti u brojnim terenskim izazovima i videli koji je od njih bolji u bici Davida i Golijata.

Oba terenca, Suzuki Jimny - koji se nalazi u prodaji od 2018. godine do sada – i Hummer H2 – koji je se nalazio u proizvodnji od 2002. do 2009. godine – predstavljaju punokrvne terence sa pogonima na svim točkovima, motorima unutrašnjeg sagorevanja, kockastim karoserijama, izvanrednim razmakom od tla i brutalnim terenskim uglovima naginjanja. Međutim, ovde sve sličnosti između njih prestaju.

Suzuki je opremljen 1,5 litara velikom četvorocilindričnom jedinicom dobrom za 101 ks i 130 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor deluje minijaturno u poređenju sa 6,2 litara velikim V8 mamutom koji pokreće Hummer model, stvarajući 393 ks i 563 Nm obrtnog momenta. U međuvremenu, Jimny je težak svega 1.070 kilograma, što je sportska kilaža u poređenju sa tri tone koliko ima brutalni, veliki i debeli Hummer. Pored toga, tu je i velika razlika u međuosovinskom razmaku i otisku točkova, sa Hummer modelom koji donosi punih 1.619 milimetara više od malenog Japanca.

Poslednjepomenute rezlike su više nego očigledne u ovim terenskim izazovima, sa skromnim i laganim Suzuki modelom koji je daleko okretniji u uskim uvojima i brži uzbrdo uprkos više nego trostrukoj razlici u izlaznoj snazi. Hummer H2 je opremljen specijalnim gumama za blato i terensku upotrebu, što je opet još jedna prednost u poređenju sa Suzuki modelom koji dolazi u fabričkom izdanju, ali dosta njegovih naprednih sistema je pogrešno radilo ili je potpuno otkazalo, limitirajući njegove respektabilne mogućnosti.

Na kraju testova deluje kao da je Suzuki dominirao u većini njih, sa Hummer modelom koji je uspeo da izvuče nekoliko pobeda zahvaljujući svojoj sirovoj snazi i otisku kamiona.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group