Sveti gral - retki Porsche 935 dostigao 1,2 miliona na aukciji i njegova cena samo raste

Više slika

Više slika

Neko može tvrditi da je nedavno predstavljanje trkačkog 911 GT3 R Rennsport modela kompanije Porsche učinilo GT2 RS varijantu baziranu na 935 seriji iz 2019. godine nešto manje posebnom...

Međutim, svaka moderna reinterpretacija 935 linije ostaje izuzetno poželjna, sa jednim potpuno zadivljujućim primerkom koji se trenutno nalazi na aukcijskom bloku Bring a Trailer kuće.

Ovaj posebni 935 model predstavlja četrdeset i deveti primerak od ukupno sedamdeset i sedam kreiranih od strane nemačkog brenda i bio je u vlasništvu svog originalnog vlasnika sve do avgusta prošle godine, kada ga je predat poznatoj aukciskoj kući.

Baš kao i drugi primerci ove legendarne linije, ovaj model je baziran na ulično legalnoj 911 GT2 RS varijanti, sa dizajnom koji je inspirisan Le Man osvajačem - 935/78 automobilom. Iako ovaj model nažalost ne može biti vožen ulicama, on je podjednako specijalan i ekskluzivan koliko to jedan trkački specijal može biti.

Kompanija Porsche je kupcima ponudila 935 sa izborom između osam eksterijernih varijacija sa klasičnim trkačkim liverijama. Ovaj posebni primerak stiže sa liverijom inspirisanom automobilom Interscope Racing tima, koji je osvojio 24 Hours of Daytona trku 1979. godine.

Veći deo njegove karoserije finiširan je crnom bojom, ali su tu i elementi istaknuti crvenim, narandžastim i roze tonovima. Automobil takođe poseduje i broj 70 zaokružen na obe strane i postavljen je na BBS ojačane aluminijumske točkove, koji mere 18×11,5 napred i 18x13 inča pozadi, sa finišima u mat crnoj boji.

Lista Bring a Trailer otkriva da je automobil vožen svega 146 kilometara i kao takav, on poseduje minimalne znake upotrebe. Enterijer izgleda potpuno uredno zahvaljujući Recaro trkačkim sedištima, sa školjkama od ugljeničnih vlakana, Schroth pojasevima sa šest tačaka vezivanja, rol barom, crnoj alkantari širom kontrolne table i titanijumskim šaltheblom sa drvenom kuglom. Prodavac ističe da je ovaj model bio vožen na svega dva događaja i to samo zbog fotografisanja.

Prema vlasničkim papirima, ovaj posebni 935 model plaćen je fabrici 994.208,69 evra, dok je u vreme pisanja ovog članka on već prešao cifru od 1.2 miliona, sa više od nedelju dana do kraja aukcije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group