Sjajni i izuzetno retki klasik kompanije Alpina

Za sve ljude koji su oduvek sanjali o posedovanju unikatnog karavana koji nudi impresivne nivoe performansi i luksuz, istovremeno se ističući na putu, Alpina B3 3.2 Touring model iz 1996. godine je odgovor na sve njihove molitve...

Retki B3 Touring model predstavlja jedan od svega 89 jedinica ikada kreiranih između aprila 1996. i 1999. godine. Sa rednim brojem 23, ovaj prelepi primerak prvobitno je kreiran za japansko tržište septembra 1996. godine, što znači da poseduje normalnu postavku volana sa leve strane. Predivni primerak koji vidite trenutno se nalazi na aukcijskom bloku Cars & Bids kuće i uvezen je u SAD tokom prošle godine.

Tokom kreiranja B3 Touring modela, kompanija Alpina iskoristila je standardnu E36 generaciju 328i Touring automobila i opremila je specijalnim novim delovima. Na primer, ovaj model poseduje daleko snažniji 3,2 litara veliki ravni šestocilindraš, zadnju osovinu kraćeg odnosa, čvršće vešanje sa Bilstein amortizerima i Eibach oprugama, sedamnaestoinčne aluminijumske felne, unikatni prednji spliter i zlatne eksterijerne grafike.

Sa druge strane, Alpina B3 Touring poseduje prednosti potpuno novih usisnika i specijalnog izduvnog sistema, koji ujedno pomažu da dostigne 265 ks i 329 Nm obrtnog momenta. Ova snaga šalje se na zadnje točkove putem petostepenog manualnog menjača.

Pojedine promene odrađene su i u enterijeru automobila, a one uključuju uklapanje novog zvučnog sistema, BMW Business RDS radija, trokrakog upravljača, Alpina drvenih finiša, specijalnih Alpina presvlaka za sedišta i posebne oznake smeštene iznad kasete.

Automobil je vožen oko 167.000 kilometara od kada je napustio fabriku, ali uprkos ovoj velikoj pređenoj kilometraži na njemu je iznenađujuće malo tragova habanja, uključujći sitna ljuštenja farbe na karoseriji, ogrebotine širom eksterijera i na točkovima, malo istrošenije kože na upravljaču, opuštenom nebu i nekoliko malih pukotina na drvenim finišima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group