Savršena replika Ferrari GT 250 modela bazirana na BMW Z3 modelu

BMW Z3 nikada nije smatran za preterano poželjno vozilo, uprkos svom pojavljivanju u Bond filmu i poseduje šasiju za zadnjom vučom koja deli dosta sa slavnom E36 3 serijom i dostupan je sa nekim od najboljih šestocilindraša u ravni...

Primer koji potvrđuje pravilo predstavljaju M verzije ovog modela, M Roadster, ali još više čudni M kupe baziran na Z3 modelu, koji je širom sveta poznat kao Klovnova cipela, zahvaljujući svom deminutivnom karavan dizajnu karoserije.

Međutim, deo industrije koji se bavi kreiranjem opreme za automobile, primetio je da se mehanički segment Z3 automobila savršeno uklapa u proporcije klasičnih sportskih modela, zajedno sa svim luksuznim i konvencionalnim karakteristikama koje su kupci dobijali od kompanije BMW devedesetih i dvehiljaditih godina, što ih čini savršenom bazom za stvaranje replika nekih od najvećih GT heroja u istoriji, uključujući i Ferrari 250 GT SWB model.

Pravi Ferrari 250 GT SWB kupce može olakšati za desetak miliona evra, a vrhunska reprodukcija iz radinosti GTO Engineering brenda za oko milion. Međutim, sada svi obožavaoci ovog modela mogu kupiti njegovu repliku baziranu na BMW Z3 modelu, za nešto više od 46.000 evra.

Iako je nemoguće nekome predložiti tako nešto, činjenica da je ovaj model baziran na regularnom trolitarskom Z3 modelu, radije nego na M Roadster, verovatno može napraviti razliku za pojedine zainteresovane kupce. Sa druge strane, trolitarski agregat Z3 modela nije preterano loš sa svojih 228 ks, što nije snaga predaleko od one koja je krasila performanse Ferrari 250 modele iz šezdesetih.

Najmoćniji SWB automobili izbacivali su 276 ks, ali brojne jedinice bazirane na uličnim specifikacijama nisu imale više od 237 ks. Za ubrzanje do stotke iz mesta 250 modeli zahtevali su između sedam i osam sekundi, što je više u poređenju sa šest sekundi koliko je potrebno Z3 modelu, mada bi težina fiberglasa sa karoserije mogla pomalo uticati na ovo vreme.

Smešten u Engleskoj i postavljen na prodajnu listu putem eBay UK mreže, ovaj automobil baziran je na Z3 modelu iz dvehiljadite godine i transformisan je u Ferrari upotrebom opreme iz pogona Tribute Automotive brenda, čiji sajt više ne nudi ovu posebnu stilsku konverziju.

Do sada smo imali priliku da vidimo nekoliko sličnih transmutacija, ali ovaj posebni projekat je definitivno jedan od najboljih zbog toga što su ljudi zaduženi za kreiranje njegovih elemenata otišli korak dalje kako bi uklopili kontrolnu tablu u stilu šezdesetih godina istovremeno zadržavajući klima uređaj, radije nego da idu lakšim putem i zadrže čist enterijer BMW brenda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group