Rentakar agencija u Kanadi naplatila ženi putovanje od 36.000 kilometara

Jedna žena koja je iznajmila automobil u Torontu izjavila je da joj je naplaćeno 8.000 dolara, nakon što je rentakar kompanija tvrdila da je prešla 36.000 kilometara, odnosno zamalo pa prečnik zemljine kugle za samo tri dana…

Đovana Bonifače iz Vankuvera, iznajmila je automobil u Avis agenciji na tri dana, kako bi pomogla svojoj ćerki da se smesti na fakultetu ranije ovog meseca. Izjavila je da je vozila automobil od aerodroma do centra Toronta i Kičenera, gde je posetila svoju svekrvu. Prema njenoj proceni, prešla je ukupno Trista kilometara.

Bonifačeova je uplatila 1.000 dolara kao rentu za automobil, a nakon što je proverila stanje svog računa dok je čekala da se ukrca na svoj avion, bila je, malo je reći, zaprepašćena. Tada je primetila da joj je rentakar agencija naplatila preko 8.000 dolara.

Prema računu koji je dobila, Avis agencija joj je naplatila vožnju 36.482 kilometra, pri stopi od 25 centi po kilometru. To bi u prevodu značilo da je žena morala da vozi 72 časa bez prestanka pri brzini od 500 kilometara na čas, kako bi mogla da pređe ovu razdaljinu.

“Prva stvar koju sam želela da uradim je da ponovo prođem kroz obezbeđenje i vidim u čemu je stvar na šalteru agencije, ali bih u tom slučaju zakasnila na avion, jer su redovi bili veoma dugi”, kaže Đovana. Pokušala je da zove Avis agenciju dok je još bila na aerodromu, ali joj to nije bilo od velike pomoći – dva puta su joj prekinuli vezu, a nakon toga je morala da se ukrca na svoj let.

“Njihov telefon je zvonio i niko se nije javljalo. Bila sam više nego frustrirana dok sam pokušavala da stupim u kontakt sa bilo kojim njihovim predstavnikom. Oni po svemu sudeći nisu shvatili u čemu je problem, a ja sam po svaku cenu želela da mi refundiraju ovaj trošak”.


Foto: 9gag.com

Nakon što je sletela u Pariz u regionu Ontario, Bonifače je kontaktirala Visa kontakt centar pokušavajući da poništi transakciju, ali ni oni nisu mogli ništa da učine jer transakcija još uvek nije bila kompletirana.

Nekoliko dana kasnije, vesti o njenom neverovatnom putovanju koje predstavlja kilometražu skoro pa jednaku prečniku zemljine kugle dospele na internet, dobila je poziv od agencije Avis, tokom kog je obaveštena da će joj svi troškovi preko realnih biti refundirani.

Iz Avis rentakar agencije su izjavili da su se izvinili dotičnoj dami zbog greške, te da su izdali nalog za refundaciju sredstava, ali oni ipak nisu pružili uvid u razlog zbog kog je došlo do ove greške.

Kako je Bonifače zaključila: “Generalno gledano, ova situacija svakako ne predstavlja dobar odnos sa klijentima. Bilo je jako frustrirajuće što ne mogu da stupim u kontakt sa njima na bilo koji način i pravovremeno.”

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group