Punokrvna reli vožnja regularnog GR modela po planinskim putevima u Češkoj

Svako malo i na veliku radost entuzijasta neki novi kompakt stigne i donese revoluciju svetskom tržištu, baš kao što su to učinili Ford Focus RS 2015. i Toyota GR Yaris 2020. godine...

Razvijen kao prvi punokrvni model Toyota GR divizije, ne računajući Supra seriju, ovaj maleni GR Yaris prvobitno je nastao kao homologacijski specijal novog reli automobila japanskog proizvođača namenjenog ulicama. Ovo je fantastičan model za vožnju i snimak koji vam predstavljamo u nastavku teksta dokazuje da svako ko poseduje dovoljno veštine njime može upravljati kao legitimnim reli automobilom.

Klip podeljen od strane kanala Corners.cz predstavlja nam veoma talentovanog vozača na gasu ovog kompakta i u krivinama hladnih i klizavih planinskih puteva negde u Češkoj. Kada se suoči sa teškim vremenskim uslovima, većina vozača se prilično uozbilji i izbegava bilo kakve incidente međutim, ovom čoveku savršeno dobro pristaje malena raketa u vidu GR Yarsi modela, koga je definitivno poterao do samih granica bezbednosti.

Ovaj planinski put ispunjen je krivinama i kako bi kroz njih prolazio što je brže moguće, vozač ulazi u njih pri velikim brzinama, povlači ručnu kočnicu i gazi papuču gasa, izvodeći predivne driftove koji izgledaju podjednako uzbudljivo kao oni koje izvode takmičarski vozači u najvišim rangovima reli takmičenja.

Radi podsećanja, važno je napomenuti da je GR Yaris napajan kompaktnim 1,6 litara velikim turbo trocilindrašem, dobrim za moćnih 268 ks u JDM specifikacijama. Ovaj agregat je uparen sa šestostepenom manualnom transmisijom, koja pokreće sva četiri točka putem Torsen diferencijala ograničenog proklizavanja na prednjoj i zadnjoj strani.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group