Prvi zabeleženi incident novog McLaren Artura modela

Udes u kome učestvuju potpuno nova vozila prilično su gadno iskustvo, kako za vozače, tako i za sve koji su uključeni u njih...

Upravo se nešto tako dogodilo pre nekoliko dana u Španiji, kada se plavi McLaren Artura sudario sa srebrnim sedan BMW modelom, što je ujedno i prvi zabeleženi incident za ovaj novi superautomobil srednjeg motora. Bitno je naglasiti da ovom prilikom niko nije povređen, pre svega, zbog toga što su se oba vozila kretala niskim brzinama.

Snimak i fotografije postavljene na Instagram platformi predstavljaju nam Artura model sa britanskim tablicama na suprotnoj strani puta, gde je završio okrenut nakon čeonog sudara sa BMW 3 Series E90 mašinom. Nikome za sada nisu poznate okolnosti pod kojim se sudar dogodio, ali deluje da se sve odigralo nakon ulaska automobila u levu krivinu.

Britanskom superautomobilu definitivno će biti potreban novi branik, prednja maska i farovi, možda čak i prednja krila, a uprkos tome što šteta deluje krajnje ozbiljno, ona je ipak popravljiva sve dok su njegov jednodelni ram i pogonski sklop potpuno netaknuti. Ukoliko uzmemo u obzir da je ovaj primerak registrovan na ostrvu, što je jasno i zbog volana koji se nalazi na desnoj strani, on bi vrlo lako mogao biti novinarski primerak namenjen test vožnjama sa potencijalnim kupcima, ali za sada nije poznato da li je to ovde zapravo slučaj.

McLaren Artura superautomobil opremljen je priključnim hibridnim pogonskim sklopom, sastavljenim od trolitarskog V6 motora sa tri litra zapremine, duplog turbo punjenja i električnim motorom smeštenim unutar osmostepene transmisije, koji stiže u pratnji 7,4 kWh litijum-jonske baterije. Kombinovana izlazna snaga ovog modela iznosi 671 ks i 720 Nm obrtnog momenta, što mu, zajedno sa savršenom aerodinamikom, omogućuje ubrzanje do stotke iz mesta za tri sekunde okruglo.

Linija britanskog superautomobila najavljena je prvi put februara ove godine, ali su isporuke njenih jedinica startovale tek pre nekoliko nedelja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group