Predivni Porsche Carrera GT može oboriti sve rekorde

Porsche Carrera GT poseduje najneprikosnoveniji dizajn u istoriji automobilizma, dok danas važi za verovatno poslednji analogni superautomobil...

Inicijalno, nakon što su njihove vrednosti nakon izbacivanja doživele priličan pad, poslednjih nekoliko godina, ovi automobili potpuno su oživeli na tržištu superautomobila. Do sada smo imali priliku da vidimo potpuno novi rekord, postavljen od strane jednog primerka sa nešto manje od 402 kilometara na odometru prošlog januara, ali kako sada deluje, postaćemo svedoci još jednog obaranja rekorda, za koji će gotovo sigurno biti zadužen automobil sa još manjom pređenom kilometražom ispod kaiša, kada ode na aukciju sledećeg marta.

Zapravo, ovaj model koji će stići na aukcijski blok gotovo je identičan onom koji je prodat prošlog januara. Obe jedinice su iz 2005. godine, poseduju Terracotta kožne enterijere i petokrake točkove sa svetlo žutim kočionim kleštima. Ovi automobili čak poseduju identične Magnesium finiše u kabini. Najveća razlika među njima jeste što je ovaj poslednji ofarban u Seal Gray Metallic boju i poseduje svega 289 pređenih kilometara na odometru.

Automobil prodat u januaru otišao je novom vlasniku za neverovatnih dva miliona dolara, putem Bring A Trailer kuće, dok će za prodaju ove druge jedinice biće zadužena kompanija Mecum. Ovo može biti najveća razlika prilikom prodaje zbog toga što Bring A Trailer poseduje kap od 5.000 dolara na svojim troškovima, dok Mecum zahteva od kupaca da plate najmanje 10% povrh ukupne najveće cene prodaje.

Očigledno, ovaj GT Carrera je veoma redak model sam po sebi, jer je kreirano svega 64 Carrera GT modela u Seal Gray boji od 1.270 primeraka napravljenih ikada. Za mnoge ljubitelje automobila, posedovanje pristupa 5,7 litara velikom V10 motoru Carrera GT modela i njegovih čistih 605 ks, bilo bi previše uzbuđujuće kako bi ga ostavili parkiranog u garaži. Aukcija će biti otvorena 16. marta i završiti se devetnaestog, a nama samo ostaje da vidimo gde će ovaj predivni deo automobilske industrije na kraju završiti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group