Predivni Lamborghini Miura P400 SV predstavlja savršenog italijanskog pastuva

Više slika

Više slika

Miura se i dalje od strane mnogih smatra jednim od ultimativnih modela svih vremena kompanije Lamborghini, sa jednim izuzetnim primerkom koji će se uskoro naći na aukcijskom bloku...

Ukoliko se predaukcijske procene pokažu tačnim, Gooding & Company kuća mogla bi da proda ovaj savršeni automobil po nekoj cifri koja se može zaustaviti između 3,5 i 4,25 miliona evra.

Ovaj posebni Miura model predstavlja jedan od svega 150 P400 primeraka ikada kreiranih, izuzimajući ekstremno ograničene P400 SV/J varijante, služeći kao ultimativna verzija ove linije. Lamborghini je prvi put predstavio ovaj automobil 1971. godine, a uprkos tome što on deli brojne komponente sa nešto slabijim Miura modelima, on poseduje prednosti niza poboljšanja koja su ga učinila dosta boljim.

Na primer, Lamborghini je u potpunosti promenio tajminge vratila svog 3,9 litara velikog V12 agregata unutrašnjeg sagorevanja, zgradivši nove Weber karburatore, što je omogućilo automobilu stvaranje dodatnih 15 konjskih snaga, podižući ukupnu izlaznu snagu na 380 ks i 295 Nm obrtnog momenta. Ovaj Miura SV predstavlja jedan od samo 96 primeraka koji poseduju podeljeni kardan tako da je menjač imao svoj lični sistem lubrikacije, odvojeno od agregata.

Gooding & Company dodaje da je ovaj primerak Miura SV modela unikatno ofarban u Tahitian Blue boji, dok je takođe smešten na zlatne točkove sa pragovima u istoj boji. Kombinacija boja ovog modela izgleda izuzetno, dok je iscrpni proces restauracije italijanskog specijaliste, brenda Cremonini Garrozzeria, učinio da automobil izgleda identično kao onda kada je izašao iz fabrike. Ono što ovog lepotana čini još privlačnijim jeste činjenica da je od izlaska iz fabrike do danas imao svega tri vlasnika.

Posebni primerak koji vam predsatvljamo izašao je iz pogona kompanije Lamborghini 12. maja 1972. godine i u to vreme bio je opremljen klimatizacijom, kao samo jedan od trideset modela koji su imali ovu pogodnost. On takođe poseduje predivne postave od bele kože i originalno je isporučen kupcu u Italiji, koji ga je voleo toliko da ga je posedovao 38. godine i vozio gotovo 80.000 kilometara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group