Policajac poslao Hondu u stratosferu PIT manevrom pri ogromnoj brzini

PIT manevar je krajnje kontroverzna taktika u okviru pojedinih policijskih agencija i koristi se kako bi okončala poteru za počiniocima krivičnih dela...

Deo problema vezan za PIT manevar jeste to što on nije uvek bezbedan način kako bi se smanjila pretnja. Patrolni policajac Policijskog odeljenja Arkanzasa, imena Bob Lov, iskoristio je svojevoljno ovu taktiku protiv jednog vozača Honda modela pri brzini većoj od 168 km/h, što je evidentno po njegovoj kontrolnoj tabli.

Postoje brojne različite metode prilikom pokušaja policijskih službenika da ovim načinom zaustave lica u bekstvu, ali sve prednosti i mane PIT manevra su uvek prisutne i ne postoji ni jedan siguran način da se opasnost ukloni za sve one koji su uključeni u poteru, pod tim se smatraju policijski službenici, osumnjičeni i svi ostali učesnici u saobraćaju. Uprkos tome, namerno slanje nekoga u veš mašinu i drveće pri brzini većoj od 160 km/h predstavlja nemar u najmanju ruku.  

Štaviše, upravo to je uradio ovaj policajac vozaču Honda Civic modela, koji je odbio da se zaustavi. Zapravo, on je izveo PIT manevar odmah nakon što su pretekli nekoliko automobila na autoputu. Kako deluje vozač jednog od tih vozila zaustavio se odmah nakon katastrofalnog sudara kako bi proverio da li je sve u redu sa policajcem i čovekom koji je sa svojom Hondom poleteo u šumu kao bačena kutija šibica. Policajac je počeo da viče na ovog dobronamernog vozača, u trenutku se plašeći da možda i on nije uključen u čitavu priču.

Međutim, nije samo PIT manevar pri visokoj brzini jedina upitna stavka u ponašanju ovog policajca i svemu što se dogodilo, jer na više mesta u okviru snimka možemo čuti kako dispičeru prenosi kako se kreće nižim brzinama od onih koje njegov GPS očitava. Ovaj čovek je prvo rekao da se kreće brzinom od 178 km/h, a zapravo se kretao svega šest kilometara na čas niže od okrugle dve stoje.

Naravno, ljudi greše, svakome se može desiti nešto slično, posebno kada se upravlja vozilom pri visokim brzinama u nervno intenzivnim i napetim situacijama, ali se ova nedoslednost ponovila na nesreću po ovog policajca, koji je drugi put prijavio kako se kreće brzinom od 183 km/h, ali je ustvari jurio 204 kilometra na čas.

Na svu sreću vozač u Honda automobilu nije poginuo na licu mesta, niti je bilo ko iz ovog klipa prošao sa povredama opasnim po život. Bilo kako bilo, slični incidenti pri manjim brzinama mogu izazvati sličnu katastrofu za sve koji u njima učestvuju, tako da je pravo čudo što ovde niko nije izgubio glavu posebno kada se u obzir uzmu trkačke brzine koje su ovi automobili dostizali.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group