Pogledajte šta može savršeni nemački V10 superklasik na autobanu

Kada uzmemo u obzir retkost Porsche Carrera GT automobila, zajedno sa njegovom astronomskom cenom na tržištu polovnjaka, svakako ne možemo zameriti njihovim vlasnicima što ih garažiraju i vide ih kao dobre investicije...

Međutim, jedan od vlasnika definitivno svoju mašinu ne vidi na ovaj način. Posebna jedinica Carrera GT automobila registrovana je u Nemačkoj, dok je AutoTopNl publikacija nedavno imala priliku da ga provoza autobanom bez ikakvih restrikcija. Ekipa ovog magazina nije samo krstarila autoputem ovim superautomobilom srednjeg motora, već je pokušala da zaključi koje brzine on može dostići.

Za snagu Carrera GT modela zadužen je mamutski V10 motor zapremine 5,7 litara, sa unutrašnjim sagorevanjem, dobar za 603 ks pri 8.000 obrtaja i 590 Nm obrtnog momenta pri 5.750 rpm. Iako nekome ove cifre možda ne deluju preterano interesantno prema standardima modernih superautomobila, priroda ovog V10 motora velikih obrtaja ne može biti zamenjena ni jednom jedinicom prinudne indukcije. Dodatno, ova mašina stvara jednu od najlepših pesama u poređenju sa bilo kojim proizvodnim automobilom ikada kreiranim.

Nakon što je seo za vozačevo sedište, čovek iz AutoTopNL publikacije ubrzao je sa stotke do dvesta za 7,09 sekundi i sa pedalom gasa prilično približenom podu uspeo da ubrza sa dvesta do dvesta pedeset kilometara na sat za 6,74 sekunde i kompletira ubrzanje sa dvesta do trista za 20,81 sekund. Vozač je bio dovoljno hrabar i održavao je ovaj tempo, pritiskajući pedalu sve dok brzina nije dostigla 312 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group