Ovaj ultra-retki skoro novi McLaren mogao bi dostići 2.5 miliona dolara na aukciji

Ovaj primerak je 69. od 106 koji su proizvedeni.

Još uvek se kajete što ste propustili McLaren Speedtail? Imate sreće. Kasnije ovog meseca, RM Sotheby’s planira da aukcijski proda zadivljujući plavi primerak jednog od najistaknutijih hiperautomobila britanske marke u Arizoni. Štaviše, automobil je skoro nedirnut od kako je izašao iz fabrike.

Svi McLaren superautomobili i hiperautomobili duguju F1, ali malo koji kao Speedtail. Predstavljen u jesen 2018. godine, ultra-uglađeni automobil je četvrti član Ultimate serije proizvođača. Kao i F1, Speedtail ima jednodelnu šasiju od karbonskog fiberglasa, konfiguraciju sa tri sedišta i snažan pogonski sklop, mada je ovaj pomognut električnim motorom. Takođe je bio ultra-ekskluzivan, sa McLarenom koji je kreirao samo 106 primeraka, kao što su to učinili i sa njegovim prethodnikom.

Ovaj Speedtail je 69. koji je izašao sa proizvodne linije. Završen je u Liquid Blue Silver, posebnoj nijansi McLaren Special Operations, koja naglašava njegove glatke i tečne linije, posebno produženi zadnji kraj koji daje vozilu njegovo ime. Dizajn vozila je zapamćen, ali je i izuzetno aerodinamičan - na primer, nema bočnih retrovizora - što omogućava automobilu da seče vazduh kao nijedan McLaren pre njega. U enterijeru, naći ćete konfiguraciju sa tri sedišta, sa sedištem za vozača napred i dva za putnike pozadi. Zaokružujući sve, tu su i zadivljujući set točkova sa 10 krakova i poklopci za aerodinamiku napred.

Hardver automobila je naravno jednako zapažen. McLaren je uzeo evoluiranu verziju P1 twin-turbocharged 4.0-litarskog V-8 koji proizvodi 723 ks i kombinovao ga sa permanentnim magnetom električnog motora razvijenog od strane tima za tehnologiju Formula E proizvođača koji generiše dodatnih 312 ks. Rezultat je hibridni pogonski sklop koji proizvodi maksimum od 1,035 ks, koji se šalje na zadnje točkove preko sedmostepenog dvokvačnog menjača. Sa svom tom snagom na raspolaganju, automobil može da ubrza od nule do 100 km/h za tri sekunde, od nule do 300 km/h za 13 sekundi, i dostiže maksimalnu brzinu od 402 km/h. Postavka bi takođe trebala biti u prilično dobrom stanju. Na listingu se kaže da automobil ima samo 54 milje na njemu.

Speedtail br. 69 je zakazan da bude ponuđen na prodaju u četvrtak, 25. januara, tokom godišnje prodajne manifestacije RM Sotheby’s u Arizoni. Aukcijska kuća očekuje da hiperautomobil bude prodat za između 2 miliona i 2,5 miliona dolara, što zvuči prilično realno s obzirom na to da je počeo od 2,275 miliona dolara nov.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group