Nurburgring odnosi još jedan neprikosnoveni BMW M5 E39


Nurburgring se dokazao kao najveći dželat BMW automobila, a nedavno je odneo još jednu žrtvu...

Sve je išlo veoma glatko za M5 E39 super sedan, čiji je vozač pokušavao da iz njega izvuče maksimum, kako bi sustigao prethodnu generaciju Renault Megane RS modela. Celokupn problem je nastao kada je čovek za volanom ovog modela odlučio da poseduje sasvim dovoljno mesta kako bi ga pretekao.

Ovo je bila krajnje loša odluka, iz razloga što izbacivanje dva točka u travnati deo dovodi M5 do nepravilnog raspoređivanja obrtnog momenta i gubitka stabilnosti, tako da je samo bilo pitanje vremena kada će automobil zabiti svoj nos u desnu stranu staze. Na svu sreću, udarac nije bio toliko brutalan, tako da je vozač BMW-a nastavio nakon zagrljaja sa bankinom.

Ukoliko se pitate zašto nije zaustavio svoj model i procenio štetu, jednostavan i logičan odgovor leži u tome što bi time uvećao rizik od sudara sa drugim automobilima. Klasična Bembara je ipak, na kraju je napustila stazu da vida rane nakon nekoliko stotina metara.

Celokupan incident snimljen je putem kamere unutar modela Renault Megane RS, koga je BMW M5 preticao i izgubio tlo pod nogama, a čitav događaj možete ispratiti u snimku koji sledi nakon teksta.

Pre nego što pređemo na njega, vredi se podsetiti zašto se moćni E39 i dalje smatra jednim od najveličanstvenijih M5 modela, ali i jednim od najboljih BMW M automobila ikada. Ova mašina kombinuje klasičan dizajn, koji je daleko bolji nakon osvežavanja u sredini životnog ciklusa generacije, ali dodatno, moramo ga pohvaliti zbog superiornog upravljanja u poređenju sa bilo kojim modelom, bilo kog proizvođača, iz iste ere.

Međutim, ono što je najvažnije, BMW E39 M5 poseduje 395 ks i 500 Nm obrtnog momenta na trapu, a za njih je zadužen ljuti V8 motor sa unutrašnjim sagorevanjem i zapreminom od 4,9 litara, kombinovan sa šestostepenim manualnim menjačem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group