Niko Rozberg i neverovatni Nevera model na krivudavim putevima oko Monaka

Šampion Formula 1 šampionata, Niko Rozberg, prvi put je dobio ključeve potpuno novog Rimac Nevera modela prošlog avgusta, a sada je odlučio da nam pokaže sve što ova mašina može duž planinskog puta iznad Monaka...

S vremena na vreme pojavi se neki automobil koji potpuno revolucionalizuje i potresa industriju, gurajući je rapidno napred. Rimac Nevera je upravo jedna od tih mašina, nudeći nivoe performasi koje su prethodno bile nezamislive u ulično legalnim, proizvodnim serijama. Ovaj model je toliko brz da je čak i prekaljenog Rozberga ostavio bez daha.

Kao što verovatno već znate, Rimac Nevera poseduje 120 kWh snažno baterijsko pakovanje zaduženo za pokretanje četiri električna agregata, koji zajedno stvaraju 1.887 konjskih snaga i 2.360 Nm obrtnog momenta. Ovaj četvorotočkaš dostiže stotku iz mesta za svega 1,85 sekudi i kompletira četiristo metara za munjevitih 8,5 sekundi.

Iako Rozberg nije do sada imao priliku da testira svoj Nevera automobil na stazi, on je oduševljen njegovim upravljanjem na krivudavim planinskim putevima. Gume hrvatskog čudovišta proizvode neverovatne nivoe prijanjanja, omogućujći automobilu trkačke ulaske u krivine pri vrtoglavim brzinama, održavajući masu tempa do samog vrhunca i zatim izletanje iz iste kao ni jedan ulični automobil na planeti.

U jednom delu svog videa, Rozberg postavlja Nevera model u drift mod i pokušava da prokliza oko jednog uvoja. Iako je on zaista dao sve od sebe, ipak nije bio u mogućnosti da iskontroliše ovoliku snagu i okrenuo je automobil, ali u odbranu Rozbergu bitno je naglasiti da on nije prvi, a verovatno ni poslednji, koji se mučio tokom obuzdavanja neverovatne konjaže ovog hiperautomobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group