Nemački tjuner pretvorio Miata model u predivnu trkačku mašinu ljubičaste boje

Više slika

Više slika

Tjuning kuća Barracuda Racing nekada standardni Mazda MX-5 model pretvorila je u nešto što bi na autokros trkačkoj stazi delovalo kao kod kuće, dok sa druge strane izgleda podjednako dobro i kao salonski model namenjen čistom manekenisanju...

Vlasnik ovog posebnog MX-5 Miata modela želeo je da ga učini laganim koliko god da je moguće, a kako bi to ostvario okrenuo se nemačkom tjuneru kako bi ga postavio na lagane točkove, koji bi mu savršeno pristajali. On se opredelio za komplet u mat bronzanim finišima, koji mere 17×7,5 inča napred i pozadi, sa ovim točkovima koji pojedinačno teže svega 7,5 kilograma i svaki od njih stiže sa 205/40 gumama.

Kada je rešila ovo pitanje, kompanija Barracuda ugradila je nove amortizere kompanije Vmax, koji su u potpunosti transformisali način upravljanja ovog voljenog sportskog automobila, a u pratnji osveženog vešanja stižu i kontrolne ruke kompanije H&R.

Tjuner je zatim izvršio neke promene i na samoj aerodinamici ovog automobila, ugradivši mu masivno Aerodynamics GT-Flex krilo, koje definitivno menja i čini čudnim prefinjeni i suptilni dizajn MX-5 Miata modela, ali mu takođe donosi i poboljšanu silu potiska. Nova hauba je takođe dizajnirana za ovog japanskog sportaka i kompletirana je otvorima za ventilaciju, zaduženim za usmeravanje vrelog vazduha van motornog prostora.

Za kompletiranje svih promena zadužen je novi sportski izduvni sistem sa izduvnim granama smeštenim u sredini zadnjeg branika, zajedno sa predivnom mat crnom folijom koja sada krasi spoljašnog savršene japanske mašine.

Iako nije poznato da li novi izduvni sistem dodaje koju konjsku snagu ili obrtni momenat, MX-5 Miata model nikada i nije bio zasnovan na ciframa od kojih zastaje dah. Agilni sportski model u svojoj trenutnoj ND generaciji nalazi se u proizvodnji od početka 2015. godine i najsnažnija varijanta stiže sa dvolitarskim četvorocilindrašem koji stvara 181 ks i 205 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group