Nekoliko sekundi za krađu automobila sa maskiranim uređajem

Tri lopova uhapšena su u Velikoj Britaniji nakon što su ukrali pet Mitsubishi Outlander modela sa uređajem prerušenim u Nintendo Game Boy konzole...

Vlasti na ostrvu uhapsile su ova tri čoveka nakon što su snimljeni kamerama obezbeđenja tokom krađe ovih modela sa različitih parkinga u Lidsu. Snimak podeljen putem BBC mreže predstavlja nam tri muškarca koji koriste neidentifikovani uređaj sa kojim otključavaju Outlander modele pre nego što ih polako isparkiraju i odvezu u rikverc sa parkinga. Lokalna policija bila je u mogućnosti da putem videa identifikuje lopove i pronađe ih u roku od nekoliko dana.

Prilikom pretresa automobila koji se nalazi u vlasništvu jednog od lopova, policija je otkrila lažni Nintendo Game Boy, praćen lažnim Supreme oklopom. Uređaj je prema izveštajima bio smešten u skrivenom segmentu automobila i prema proceni njegova ulična vrednost iznosi dvadeset hiljada funti i omogućuje korisnicima da otključaju i startuju vozila, dok je ovaj posebni model bio specijalno kodiran za Mitshubishi Outlander modele. Policija je takođe otkrila i snimak koji je služio za demonstraciju uređaja jednom od članova ekipe.

"Potpuni nemar prema žrtvama čija su teško zarađena i stečena vozila nestala sa parkinga u nekoliko sekundi, jasan je iz formalnog tona koji se može čuti na snimku koji smo uspeli da izvučemo sa jednog od telefona ovih ljudi." Tri mladića dobila su zatvorske kazne u trajanju od trideset meseci za vođu ekipe i po dvadeset i dva meseca za ostalu dvojicu zbog njihovog udela u krađama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group