Na prodaju Šumaherov trkački Ferrari F300 F1

Zamislite da imate 5 miliona dolara dodatnog novca i želite da sav novac potrošite na ekskluzivni automobil koji ćete dodati svojoj kolekciji vozila.

Postoji zaista mnogo hiperautomobila i uber-luksuznih vozila koje možete izabrati prema svojim potrebama, međutim, šta kažete da svoju kolekciju upotpunite trkačkim automobilom legendarnog Mihaela Šumahera?

Ferrari F300 F1 koji je u njegovom vlasništvu je na prodaju i mogao bi da bude vaš za 4,9 miliona dolara. Možda vam zvuči kao previše novca za trkački automobil star skoro 25 godina, ali verujte da je ekskluzivniji i vredniji od bilo kog hiperautomobila koji se novcem može kupiti.

Trkački automobil Ferrari F1 sa šasijom br. 183 je automobil kojim se Šumaher takmičio u sezoni 1998. i za dlaku je propustio da osvoji šampionat te godine. U stvari, Šumaher je u poslednju trku te sezone otišao sa najvišim brojem bodova. Međutim, sedmostruki šampion je, nažalost, zaustavio automobil u krugu formacije, izgubivši trku i šampionat. Ali performanse F300 F1 trkačkog automobila u sezoni 1998. postale su preteča Ferarija i Šumaherove dominacije u F1 u godinama koje dolaze sa šest uzastopnih šampionata.

Pripadajući V10 eri, Ferrari F300 pokreće 3,0-litarski V10 motor za koji se često tvrdi da je jedan od F1 motora sa najboljim zvukom. Motor je uparen sa 7-stepenim menjačem sa dugmetom i sposoban je da proizvede 805 KS.  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group