Mračni Porsche 911 Targa Juana Mekgregora

Iako je igrao velikog Obi Van Kenobija u Ratovima zvezda, potpuno crni Porsche 911 model Juana Mekgregora deluje kao nešto što bi ležalo Dart Vejderu...

Prvi put prodat 1972. godine, ovaj Porsche 911T Targa model opremljen je fabričkim 2,4 litara velikim ravnim šestocilindrašem sa mehaničkim ubrizgavanjem goriva kompanije Bosch. Ova snaga odlazi na zadnje točkove putem petostepenog menjača i stiže sa veoma cenjenim Fuchs felnama.

Unutra, mračna estetika se nastavlja sa crnim patosnicama, crnim finišima i sedištima koja poseduju crne jastučiće od kože. Međutim, mračna strana je razbijena umecima za sedišta od tkanine, koji, u klasičnom Porsche maniru, poseduju crno/bele Pepita talasaste obrasce.

Automobil je stigao u Mekgregorov posed 2019. godine i prema navodima on je bio u skladištu od sedamdesetih godina, sve do tada. Upravo je ovo učinilo nemački model veoma privlačnim projektom za glumca, koji ga je vratio na drumove nakon veoma temeljne i brižne restauraicje.

Pored popravljanja u mehaničkom polju, nalik ponovnom zaptivanju menjača, zameni kvačila i zamajca, podešavanju ventila i zameni ležajeva, istovremeno mu je dodata Porsche Classic audio jedinica sa Bluetooth, Apple CarPlay i satelitskim radiom.

Na nesreću, odometar je takođe popravljan 2020. godine, što znači da njegova tačna kilometraža nije poznata. Međutim, kilometar sat sada pokazuje 61.155 pređenih kilometara, od kojih je nešto više od tri dodao njegov sadašnji vlasnik, ne Mekgregor, sugerišući da je legendarni glumac dosta vozio ovaj 911.

Naravno, slavni vlasnik ovaj model bez ikakve sumnje čini još poželjnijim kolekcionarskim primerkom, ali njegovo uživanje u vožnji takođe znači da je njegov Porsche u dobrom, ali ne i u izuzetnom stanju, što definitivno može ići na štetu njegovoj vrednosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group