MINI predstavlja novi i moćniji John Cooper Works Countryman model

Više slika

Više slika

Nedugo nakon što je Mini svetu najavio novi Countryman model, britanski proizvođač je predstavio novu John Cooper Works varijantu performansi...

Ovaj model stiže sa istim receptom po pitanju vizuelnih poboljšanja i izmena performansi, tako da ga kompanija Mini naziva čistim uživanjem za vožnju.

Najznačajnija poboljšanja John Cooper Works Countryman modela mogu biti pronađena na haubi, ispod koje se nalazi dvolitarski turbo četvorocilindraš koji stvara 296 ks u evropskim specifikacijama. Obrtni momenat zaokružen je na 400 Nm, dok je novom modelu za sprint do stotke iz mesta potrebno svega 5,4 sekunde i razvija maksimalnih 250 km/h.

Dvolitarski agregat posedue prednosti optimizovanih klipova, novih klipnjača i redizajniranih usisnika vazduha i turbo punjač duplog pogona. Kako bi novi agregat na najbolji mogući način poslao snagu na tlo, zadužene su 245 mm široke gume, smeštene na dostupnim devetnaestoinčnim i dvadesetoinčnim točkovima. John Cooper Works Countryman biće ekskluzivno prodavan sa pogonom na svim točkovima.

U slučaju da same performanse nisu dovoljne kako bi podsetile vozače da se ovde ne radi o standardnom Mini modelu, brend ga je takođe opremio novim izduvnim sistemom i generatorom zvuka motora u putničkoj kabini.

Vizuelno, Džon Cooper Works ističe se od slabijih varijanti zahvaljujući svetlim Chili Red akcentima na prednjoj strani i LED farovima sa specijalnim JCW Signature Mode sistemom. Dizajneri kompanije Mini takođe su finiširali prednju masku crnom bojom, menjajući C stubove i dodajući nove okvire oko štop svetala. Sportska tema nastavilja se u putničkoj kabini u kombinaciji crnih i crvenih elemenata, a tu su i JCW sportska sedišta i kontrolna tabla sa dvotonskim tekstilom kreiranim od recikliranog poliestera.

Vlasnici će takođe biti u mogućnosti da koriste nove Mini Experience modove, dostupne putem centralnog ekrana osetljivog na dodir. Ova postavka korisnicima omogućuje prilagođavanje podešavanja kao što su pozadine ekrana i zvuci. Go-kart mod je takođe dodat kako bi ulepšao čitavo vozačko iskustvo i pojačao zvukove motora.

Prvi primerci novih John Cooper Works Countryman modela biće dostupni u ovlašćenim predstavništvima od maja meseca sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group