McLaren 750S je rasprodat do proleća 2025. godine

Tokom događaja povodom lansiranja McLaren 750s modela u Sjedinjenim Američkim Državama, zvaničnici brenda su izjavili da je knjiga narudžbina za ovaj model popunjena mesecima unapred...

McLaren je odmakao daleko od lansiranja MP4-12C 2011. godine, pa nije iznenađujuće saznati da se klijentela kompanije menja s vremenom. Govoreći na američkom lansiranju 750S, predsednik McLarena za SAD, Nikolas Braun, izjavio je da je oko 70-80% vozila sada naručeno po meri. To je ogroman skok u odnosu na ranije, kada je samo oko 15% vozila dobijalo isti tretman.

Pa šta je popularno kod kupaca McLarena ovih dana? Prilagođavanje je ključ, jer 75% kupaca bira nadogradnje iz McLaren Special Operations (MSO). To uključuje sve, od jedinstvenih boja do specijalnih izdanja poput 750S 3-7-59 koje je predstavljeno u novembru. Osim što prihvataju prilagođavanje, kupci McLarena postaju mlađi, pošto je prosečna starost pala na 44 godine. Taj broj je nekada bio u 50-im godinama i to znači da postoji mnogo mogućnosti za ponovne kupovine u budućnosti.

I dok su kupci McLaren modela tradicionalno bili profesionalci, poput lekara i advokata, kompanija je takođe videla kupce koji su odrasli vozeći njihove automobile u video igrama, a kasnije su stekli bogatstvo u tehnologiji. Bez obzira na proteklo vreme, ljubav prema McLaren brendu je opstala i rezultirala je prodajom u stvarnom životu.

Braun je potvrdio da je superautomobil bio ogroman uspeh i sada je rasprodat do proleća 2025. godine. S druge strane, 750S je impresivna zver sa twin-turbo 4.0-litarskim V8 motorom koji razvija 740 ks (552 kW / 750 KS) i 800 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa sedmostepenim menjačem, što omogućava automobilu da munjevitom brzinom ubrza od 0 do 100 km/h za 2.7 sekundi pre nego što postigne maksimalnu brzinu od 332 km/h.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group