LEGO kreirao ultimativni Ferrari komplet sa funkcionalnim menjačem

Kao četvrti dodatak Ultimate Car Concept seriji LEGO Technic odeljenja, proizvođač igračaka predstavio je svoj poslednji Ferrari model, koji je zaista pravo umetničko delo...

Neverovatno visokih detalja, nova oprema iznenađujuće visokog kvaliteta, predstavlja novu LEGO ponudu svim kupcima koji žele da kreiraju svoj lični Ferrari Daytona SP3 model. Sa svega 14 centimetara visine, 59 centimetara dužine i 24,13 centimetara širine, kompletno sastavljeni automobil predstavlja reinterpretaciju pravog superautomobila u odnosu 1:8. Kao rezultat veličine i kompleksnosti ovog kompleta, sastavljenog od 3.778 komada, čitav projekat kreiranja makete od LEGO kockica prilično je veliki i namenjen je isključivo iskusnim kupcima.

Ova kompleksnost, sa druge strane, pruža veoma interesantne karakteristike. Model poseduje sasvim prikladan V12 motor koji poseduje pokretne cilindre, što je prilično impresivno samo po sebi, ali zapravo to nije sve. Maketa od LEGO kockica takođe donosi i potpuno funkcionalni osmostepeni sekvencionalni menjač, kojim je moguće upravljati pedalama smeštenim u putničkoj kabini neverovatnih detalja.  

Ono što zahteva manje ekspertize od strane kupaca, ali nije ništa manje esencijalno za sveukupnu impresivnu sliku ovog modela, jeste njegova Ferrari crvena boja karoserije, koja je okićena propinjućim konjem, poseduje leptir vrata, pa čak i točkove finiširane u zadivljujućoj srebrnoj boji.

Dostupan ekskluzivno u LEGO radnjama i putem zvaničnog sajta od 1.juna, ovaj komplet stići će i u ostale ovlašćene prodajne objekte od 1.avgusta, sa cenom od 372,17 evra u Evropi. Svima koji su oduševljeni ovim automobilom, slavni proizvođač igračaka nudi i knjigu koja do detalja opisuje razvoj modela i njegovu saradnju sa kompanijom Ferrari. Ograničen na svega 5.000 kopija, ovaj komplet biće ekskluzivno dostupan putem LEGO zvaničnog sajta i svih prodavnica danskog brenda od 1. juna.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group