Legendarni Aston Martin DB5 za sastavljanje vredan 350.000 evra

Više slika

Više slika

Ne moramo da vas podsećamo na retkost i poželjnost legendarnog Aston Martin DB5 koji je zauvek urezan u istorijskim knjigama kao automobil Džejmsa Bonda.

U stvari, kompanija Aston Martin i sama svesna lude potražnje, čak je nedavno proizvela 25 modela kako bi iskoristili ovu pomamu. Međutim, ne postoji zamena za original! Aston Martin DB5 iz 1964. je na prodaju, pružajući retku priliku kolekcionarima da se dočepaju legendarnog automobila.

Ono što ovaj primerak čini posebnim je činjenica da je on jedna od samo 679 verzija sa volanom na desnoj strani u Velikoj Britaniji, proizvedenih u fabrici proizvođača Newport Pagnell šezdesetih godina. Ali postoji malo upozorenje - DB5 je u rastavljenom stanju i kupac će morati da ga pažljivo sastavi kao Lego komplet pune veličine.

Klasični Aston Martin prodaje se na aukciji od strane Collecting Cars i ima procenjenu vrednost od oko 350.000 dolara. Međutim, DB5 je već dobio 38 ponuda sa trenutno najvišom ponudom nešto više od procene pre prodaje.

Aukcija je otvorena još 5 dana i predviđamo da bi konačna prodajna cena mogla biti znatno iznad procenjene vrednosti. Prema zvaničnom opisu, automobil je prvobitno prodat u Velikoj Britaniji, ali je izvezen u SAD, gde je ostao sve ovo vreme. Automobil je otkriven u San Dijegu u Kaliforniji pre nekoliko godina i vraćen u Veliku Britaniju 2016.

Automobil je bio podvrgnut „iscrpnom“ procesu restauracije koji je trajao skoro pola decenije, ali konačna montaža tek treba da bude gotova. Možda je ovo vaša šansa da sebi kupite DB5 i dobijete jedinstvenu priliku da ga sastavite sopstvenim rukama. Ne može biti bolje, zar ne?

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group