Kris Haris potvrđuje da Porsche 911 GT3 RS pruža osećaj punokrvnog trkača

Novi Porsche 911 GT3 RS model ne može se uporediti sa bilo kojim drugim, prenoseći trkački orijentisanu prirodu do ekstrema u potrazi za vrhunskim performansama...

Međutim, da li je transformacija GT3 RS modela u ulično legalno GT3 trkačko vozilo u suštini učinila da ovaj Porsche bude nešto manje uzbudljiv za vožnju?

Za pokretanje novog 911 GT3 RS modela zadužen je isti četvorolitarski, šestocilindrični motor unutrašnjeg sagorevanja iz standardnog GT3 modela, poboljšan jačom radilicom i još nekim mehaničkim zahvatima. Ova mašina pumpa 518 ks i dolazi u paru sa sedmostepenom PDK transmisijom duplog kvačila, dok za ubrzanje do stotke iz mesta zahteva tri sekunde i poseduje maksimalnu brzinu od 296 km/h.

Poboljšanje od 16 ks nije donelo preterano veliki napredak po pitanju performansi ovom modelu, međutim ono što ga najviše razdvaja od standardnog GT3 automobila nalazi se u aerodinamičkom paketu, uz čiju je pomoć voditelj Kris Haris uspeo da izvuče maksimum iz njega tokom testiranja na Silverstone F1 trkačkoj stazi.  

Najočiglednije aerodinamičko poboljšanje kreirano na ovom modelu predstavlja postavljanje velikog dvostepenog zadnjeg krila koje može biti podešeno i uključuje sistem smanjenja otpora. Tu su i pojedine suptilne aero finese, koje se nalaze ispod karoserije. Na primer, kompanija Porsche je promenila poziciju prednjih radijatora i sada, umesto pokraj farova, oni stoje na haubi, što znači da sada vazduh protiče kroz prednji branik i izlazi sa donje strane, kreće se iza oba prednja krila i izlazi iza prednjih točkova.

Kako je Kris Haris izašao na trkačku stazu sa ovim modelom, on je osetio veću silu potiska, zaduženu za veću stabilnost u krivinama i pod težim kočenjima. Kako ovaj automobilski stručnjak tvrdi, ova mašina pruža osećaj legitimnog trkačkog automobila i svakako je ulično legalni model sa najvećim fokusom na silu potiska koji je u životu vozio pored McLaren Senna linije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group