Kriminalci u Australiji koriste inovativne tehnologije za vršenje krivičnih dela

Australijska policija identifikovala je novu pretnju za sve građane ove zemlje i ona će definitivno ostaviti više nego jednog vlasnika automobila frustriranim...

Kako je obelodanjeno, kriminalci sada u zemlji kengura koriste 3D štampače kako bi kreirali kopije pravih tablica i kasnije ih koristili za prikrivanje identiteta tokom izvršavanja krivičnih dela. Australijski ABC News prenosi da su žrtve ovakvih slučajeva počele da pristižu u policiju, shvatajući da su njihove tablice korišćene u ovakve svrhe nakon što su počele da stižu prijave, kazne, pa čak i policijske posete.

Brejden Rolinson, stanovnik države Viktorija, izjavio je da su na mreži postavljene fotografije Holden Cruze modela njegove bake u pokušaju da joj pomogne tokom prodaje. Međutim, na veliku bakinu nesreću, on nije zamaglio tablice.

Mesec dana kasnije, policija je zakucala na njegova vrata, tvrdeći da je njen automobil korišćen u pljački, krađi goriva i bežanja sa mesta udesa. Kako je ovaj mladić potvrdio, oni su ga kasnije optužili kao glavnog osumnjičenog za ova dela zbog toga što je ovaj automobil i dalje bio u njegovom posedu.

Na svu sreću, policajci su ubrzo utvrdili da je on bio na odmoru kada se sve ovo dogodilo i imao je snimak bezbednosnih kamera koji je dokazao da automobil nije pomeran iz kućne garaže u to vreme, pružajući mu neoboriv alibi. Tada je policija konačno uključila mozak, shvatajući da su njegove tablice najverovatnije kopirane.

Doduše, postavljanje automobila na mrežu nije jedini način koji kriminalcima pruža pristup. Druga žrtva ovog tipa krađe stiže iz Brizbejna i izjavila je za ABC News kako je sama zaključila da su kriminalci najverovatnije fotografisali tablice njenog VW Polo automobila kada je bio parkiran na ulici.

U njenom slučaju, neko je nabrao više od 5.000 AUD u kaznama za prekoračenje brzine, a kako je sama izjavila, nakon što je videla tablice, na prvu loptu nije bilo nikakvih jasnih znakova da su one krivotvorene, što samo znači da je vrlo malo australijskih vozača u mogućnosti da uradi bilo šta kako bi se zaštitilo od ove pošasti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group