Kriminalci pretvorili Mercedes u napredno Bond vozilo

Policija u Kaliforniji zaplenila je posebni Mercedes-Benz model od dva čoveka osumnjičena za veliki broj nedela, nakon što je dobila dojavu njihove lokacije...

Ništa od ovoga nije iznenađujuće naravno, ali ono što zapravo jeste, to su vrhunski trikovi i naprave u stilu špijunskih filmova korišćene na ovom automobilu, zbog kojih bi ovim kriminalcima pozavideli Džejms Bond i MI5, uključujući i sistem za rotiranje tablice pritiskom na dugme.

„Vozilo ovih osumnjičenih predstavlja nešto iz 007 filmova“, izjavilo je policijsko odeljenje Irvina. „Naši radnici otkrili su uređaj koji obrće tablice ovog automobila pritiskom na dugme“. Kao dodatak ovom veoma živopisnom opisu, ovo policijsko odeljenje takođe je postavilo i kratki klip na kome možemo videti ovaj uređaj. Na snimku, moguće je posvedočiti obrtanju rama tablice i njeno skrivanje na drugoj strani karoserije.

Naprava koja je iskorišćena kako bi se menjale tablice u odnosu na to da li policija traga za njima, pomalo je beskorisna kada se uzme u obzir da Mercedes poseduje veoma prepoznatljive točkove, ali i dalje ostaje prilično interesantan i zadivljujući komad tehnologije. Dvojica osumnjičenih su uhvaćeni zbog toga što je jedan stanovnik prepoznao njihovo vozilo, za koje se smatralo da je uključeno u nekoliko pljački, pozivajući policiju.

Kao dodatak ovom sistemu obrtanja i skrivanja tablica, automobil je opremljen i uređajem za izvlačenje goriva iz drugog automobila i njegovog direktnog prebacivanja u rezervoar Mercedes modela. Navodno, cene goriva su toliko velike, da su ova dva kriminalca bila uvek spremna kako ne bi ostali negde u mestu i otkriveni.

Kao dodatak ovome, prelepi C-Class model poseduje i čitav dijapazon alata za obijanje, ukradenih predmeta i dokaza identifikovanih krađa i oružanih pljački. Dva osumnjičena iz Garden Gruva, uhapšeni su pod osnovanim sumnjama za počinjene provale u domove i vozila, krađe četvorotočkaša, krađu identiteta, posedovanje ukradenih predmeta, profesionalno kreiranih alata za krađu i oružanu pljačku.

Ovaj slučaj definitivno dokazuje da je moguće biti previše pametan za svoje dobro, dok bi Džejms Bond najverovatnije savetovao kako je uvek bolje ostati potpuno neprimetan u stvarnom svetu, takođe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group