Koji je od dva ultimativna terenca kompanije Toyota bolji

Toyota Hilux i Land Cruiser predstavljaju veoma sposobne terence, poznate po svojoj ekstremnoj pouzdanosti, ali kada se radi o upoređivanju, pitanje koji je od njih bolji i dalje ostaje otvoreno...

Na ovo pitanje odgovara nam ekipa Carwow kanala u svom poslednjem videu, koji postavlja ova dva modela jedan protiv drugoga u seriji teških terenskih testova. Pre nego što upoređivanje počne, veoma je važno uzeti u obzir specifikacije dva vozila.

Krenimo od Land Cruiser modela, koji je u ovom slučaju Commercial Edition varijanta i dolazi sa čeličnim točkovima, dvoje vrata, manualnim menjačem i gotovo ničim drugim što nije preko potrebno, uključujući i zadnja sedišta. Turbo-dizel motor ovog automobila stvara 201 ks i 420 Nm obrtnog momenta, dok je Hilux koji se nalazi nasuprot njega Invincible X varijanta i napajan je istim motorom sa identičnom izlaznom snagom, ali je njegov obrtni momenat povećan na 500 Nm.

Prvi terenski test predstavlja trku na uzbrdici, gde bi na papiru, Hilux trebalo da pobedi, zbog svog većeg obrtnog momenta i transmisije bržeg prenosa, međutim, stvari su ispale prilično drugačije i Land Cruiser je prešao ovu distancu prošavši kroz cilj ispred svog rivala za jednu dužinu branika. Sledeći test bio je potpuno drugačiji i zasniva se na spustu nizbrdo, u kontrolisanom sistemu gde poslednji učesnik pobeđuje. Hilux poseduje prednost i u ovom slučaju, jer on poseduje solidan brdski mod, tako da je bez ikakvih iznenađenja, on završio kao pobednik u širokoj margini.

Odavde, dva terenca su rame uz rame ušla u treći test, koji se sastoji od navigacionog testa u kome najbrži učesnik pobeđuje. Land Cruiser je u ovom slučaju imao prolazno vreme od 21,63 sekunde, dok je Hilux dostigao svoj cilj u okviru od 23,40 sekundi. Nakon ovoga usledio je test artikulacije, koji je Hilux osvojio za dlaku zahvaljujući dužoj bazi točkova i mogućnosti zaključavanja zadnjeg diferencijala.

Peti test dizajniran je kako bi oba vozila proverio prelomni i nagibni ugao istovremeno i Hilux je ponovo izašao kao pobednik u obe kategorije. Šesti i poslednji test predstavljalo je jednostavno penjanje uz stepenice i uspon na rastresitom zemljištu, dok je ovde Land Cruiser izvojevao pobedu u daleko nonšalantnijem maniru. Na kraju, ova dva izvanredna terenca bila su zapravo izjednačena, a svaki od njih je briljirao u pojedinim kategorijama, tako da je potrebno da odgledate sami testove i odlučite pobednika u snimku koji sledi ispod.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group