Kako švedski SAAB nastavlja da živi uz pomoć jednog tajvanskog predstavništva

Ukoliko danas guglate pojam SAAB jedna od prvih stvari na koju ćete naići predstavljaće proizvođača aviona, torpeda i ostalih stvari vezanih za bezbednost i odbrambene operacije...

Postoji čak i jedna posvećena strana na njihovom sajtu, koja pored istorije ovog slavnog brenda ističe i žalosnu činjenicu da je on bankrotirao u automobilskoj industriji 2011. godine, nakon što ga je GM ostavio u blatu.

Međutim, iako je smrt kompanije SAAB prihvaćena od strane ostatka sveta i sudbina inovativnog švedskog proizvođača automobila ostala zapečaćena, jedan diler na Tajvanu nije spreman ni danas da zatvori ovo veliko poglavlje u istoriji i nastavlja da posluje u okviru svojih starih granica na veoma uspešan način.

Brend Scandinavia Asia Corporation (SAC) predstavlja švedskog proizvođača od 1980. godine i sada je preuzeo na sebe nastavljanje ovog zaveštanja i služenja njegovim kupcima, više od jedne decenije od kada je SAAB znak slonjen sa svih salona širom sveta.

Ovde zapravo ne govorimo o nekom malom prodajnom mestu koji drže muž i žena pred penzijom, jer SAC poseduje šest servisnih centara posebno specijlizovanih i posvećenih SAAB automobilima širom Tajvana, sa više od dvanaest autorizovanih radionica na drugim mestima.

Ono što je najinteresantnije, ovaj brend je svoju najnoviju lokaciju otvorio prošle godine, nastavljajući prodaje takođe, iako bez i jednog novog automobila koji može biti pronađen - SAC se ograničava na prodaju i održavanje novih modela.  

SAC nastavlja da operiše sa preostalim delovima dostupnim iz GM pogona i ostalih dobavljača kao što su AC Declo i Orio, koji nastavljaju da nude opcije nezavisnim prodajnim mestima. U pojedinim slučajevima, dešava se da SAC obnovi svoje lične delove kako bi automobile svojih mušterija održavao ispravnim.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group