Kako je jedan BMW M3 postao dim mašina na autoputu

E90/E92 generacija BMW M3 modela predstavlja neke od najprefinjenijih modela ikada kreiranih od strane M divizije, ali nažalost sada je jedan od ovih automobila nestao sa drumova nakon katastrofalnog kvara na motoru koji se dogodio tokom vožnje pri visokim brzinama...

Video čitavog haosa snimljen je negde u Evropi i predstavlja nam srebrni M3 koji se približava nadvožnjaku velikom brzinom. Na nesreću, plavi dim kreće da kulja iz motornog prostora ove mašine i njene izduvne grane, sa vozačem koji je bio primoran da pređe u sporu traku.

Suvozač u BMW modelu takođe je snimio čitav događaj iz prvog lica, ovekovečivši momenat kada je automobil naišao na probleme i velikom porukom upozorenja koja se pojavila na monitoru informativno-zabavnog sistema.

Nakon spektakularnog otkazivanja motora ovog automobila, vozač je uspeo da se zaustavi kako bi ispitao štetu. Ulje ove mašine šikljalo je iz svake pore i čitav prizor nikako nije prijatan. Međutim, ipak postoji mogućnost da ovaj agregat možda nije u potpunosti uništen.

Iako je teško zaključiti šta se tačno dogodilo bez nešto bližeg proučavanja motora, brojni korisnici Instagram platforme sugerišu da je najverovatnije pukao klipni ležaj, zbog toga što nije menjan duže vreme i prema njima on je gotovo sigurno popustio pod teretom brze vožnje.

Sa druge strane, ukoliko vlasnik ovog modela mora zameniti čitav agregat, onda ova popravka nikako neće biti jeftina. Za pokretanje E90 i E92 verzija M3 modela zadužen je V8 motor sa unutrašnjim sagorevanjem i zapreminom od četiri litra, poznatiji je kao S65 i u fabričkom izdanju stiže sa 414 ks pri 8.300 rpm i 400 Nm obrtnog momenta pri 3.900 rpm.

Nije poznato da li je vlasnik ovog modela radio bilo kakve modifikacije na svojoj mašini doprinoseći ovom otkazivanju ili se u čitavoj priči jednostavno radi o lošem održavanju automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group