Jedinstveni LaFerrari u predivnoj plavoj boji odlazi na aukciju

Jedan od najlepših i najunikatnijih Ferrari LaFerrari modela ikada kreiranih odlazi na aukciju krajem ovog januara putem kompanije RM Sotheby’s...

Kao vrhunski hibridni hiperautomobil italijanskog proizvođača, LaFerrari predstavlja pravi dragulj autoindustrije sa svega 499 primeraka ikada proizvedenih, što ga dodatno čini jednim od najpoželjnijih modela na svetu. Međutim, primerak koji vidite u našoj galeriji zaista je jedan od najprefinjenijih zbog toga što stiže u zadivljujućoj Blu Elettrico nijansi koja krasi njegov eksterijer. Automobil je takođe na kompletu sivih magnezijumskih točkova i poseduje crna kočiona klešta i sjajni crni krov.

Lista aukcijske kuće ističe da je ovo jedini LaFerrari u ovoj boji, ispraćen kožnim Crema enterijerom. On je kao nov poslat preko okeana 2014. godine, pre nego što su njegovi ključevi predati Gregu Vajtenu, poznatom severnoameričkom kolekcionaru, koji je prodao svoj 1962 250 GTO putem ove popularne aukcijske kuće avgusta meseca 2018. godine za 48,4 miliona dolara, što je najveća cena koja je ikada dostignuta za Ferrari model na javnom događaju.

Od kada mu je ova italijska mašina isporučena, Vajten je prevalio 5.127 kilometara sa njom, sa poslednjih 1.126, koje je nabacila menadžment kompanija koja upravlja njegovom kolekcijom. LaFerrari je takođe dobio i ’Yellow Book’ sertifikat od strane Ferrari Classiche odeljenja.

Dok je predivna plava boja verovatno najistaknutiji element ovog Ferrari modela, njegov enterijer je slobodno možemo reći još upečatljiviji zbog njegove Crema kože koja prekriva sedišta, panele vrata i donje delove kontrolne table, sa crnim elementima od alkantare i ogoljenih ugljeničnih vlakana zaduženim za akcentovanje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group