Italijanski brend najavljuje svoj novi superautomobil

Kompanija Alfa Romeo izbacila je kratki snimak montaže svog prvog zvaničnog trejlera za predstojeći superautomobil, dajući publici rani uvid u njegove štopaljke...

Ovaj video dočekao je 2023. godinu uz najavu da će ona biti 'uzbudljiva, vicelarna i emotivna' za slavni italijanski brend. Kratki tizer startuje sa kadrovima Tonale i nedavno osveženim Giulia i Stelvio modelima, pitajući nas da li smo spremni za ovu godinu. Najvažniji deo svega ipak je njegov kraj, koji nam nakratko predstavlja zadnji deo nepoznatog automobila, zajedno sa frazom 'mi jesmo'.

LED štopaljka deluje kao broj 6 i slovo C, što samo potkrepljuje glasine o mogućem vraćanju 6C linije u ponudu. Poslednja izdanja ove linije predstavljala su sportske dvosede i trkačke automobile kreirane od 1929. do 1954. godine. Novi Alfa Romeo 6C takođe bi trebalo da predstavlja dodatak opsegu koji stiže za petama 8C Competizione serije prednjeg motora, kreirane od 2006. do 2010. i 4C Competizione izdanja srednjeg motora koja su se nalazila u ponudi od 2013. do 2020. godine.

Kratki trejler ne uključuje bilo kakve informacije o predstojećem modelu, ali su zvaničnici kompanije Alfa Romeo već pružili nekoliko naznaka putem prethodnih intervjua. Kao što je Žan Filip Inparato prethodno najavio novinarima, dizajn ovog superautomobila biće inspirisan ikoničnim modelima iz prošlosti, postavljajući naglasak na predivni 33 Stradale. Šef dizajna italijanskog brenda, Alesandro Mesonero Romanos, podržao je ove tvrdnje izjavljujući da će njihovo iznenađenje uskoro biti otkriveno.

Izveštaji o mogućem vešanju za novi model sugerišu da bi se tu mogao naći i daleko moćnija varzija V6 bi-turbo agregata koja je korišćena u Alfa Romeo Giulia GTAm seriji, stoga se mogu očekivati i izvanredne performanse, ispraćene impresivnim akreditivima i oštrom upravljačkom dinamikom koja će odati počast svojim prethodnicima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group