Gospodar trka ubrzanja - Golf dvojka sa dva povezana motora

Jedno je videti tjunirani Volkswagen Golf model sa VR6 motorom fokusiranim na trke ubrzanja, ali ovaj kompaktni model poseduje dve turbo VR6 jedinice...

Zapravo, ovo nije šala, jer ovakvo čudovište stvarno postoji i poseduje dva VR6 motora napred i pozadi. Svaki od njih pokreće po jednu osovinu, a mogu raditi odvojeno ili zajedno u konfiguraciji.

Kada su kombinovani, ovi motori isporučuju 1.600 ks ili isto koliko i dva Lamborghini Aventador modela zajedno ili nešto više od regularnog Bugatti Chiron. Verovatno podjednako brz kao i poslednjepomenuti francuski gigant - nemamo tačne specifikacije sa kojima možemo da radimo, osim podatka da Golf dostiže trista na za oko 800 metara, dok mu je devet sekundi potrebno za prelaženje polovine ovog rastojanja.

Pored klasične karoserije treće generacije Golf modela, gotovo sve ostalo je potpuno izmenjeno i modifikovano kako bi pretvorilo ovaj kompakt u pravog trkača ubrzanja, a tu su masivni radijali, zaštitni kavezi, kadice i kompletno prilagođen enterijer putničke kabine, koji omogućuje vozaču sve osnovne potrebe.

Naravno, ovaj Golf dolazi sa  pravim padobranom, takođe, kako bi mu pomogao da se zaustavi na najbolji način. Sa toliko mnogo snage, ovaj Golf može podjednako dobro da spali prednje i zadnje gume, u zavisnosti koji od motora trenutno radi.

U videu koji sledi možete videti ovaj ludački Golf u akciji, ali i posvedočiti njegovim neverovatnim mogućnostima na pravcu i u onome u čemu je najbolji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group